Forumi » Mistično

Jezive priče sa pet misterioznih ostrva

    • Moderator
    • 578 postova
    28. фебруар 2016. 14.19.18 CET
    Foto: Thinkstock
     
     

     

     

    1. Brazilska Atlantida

    I Brazil ima svoju Atlantidu koja zaokuplja generacije istraživača. Pokušaji da je pronađu su brojni, a 2013. grupa geologa tvrdila je kako je pronašla izgubljeno ostrovo. Naučnici su, naime, pronašli granitnu stenu i tragove kvarca na dubini od 2500 metara, a tvrde da pripadaju Atlantidi jer ti elementi mogu nastati samo na zemlji. No, s obzirom da drugih otkrića nema, nema ni dokaza da je zaista reč o potopljenom ostrvu.



    2. Pi Pi

    Odmor života na tajlandskom ostrvu završio je tragično za dve sestre iz Kanade, Odri i Nomi Belenger čija su tela pronađena u hotelskoj sobi. Obdukcijom je utvrđeno kako su u telu imale izuzetno visok nivo insekticida koji su, navodno, popile sa sirupom za kašalj. Njihov otac, međutim, nikada nije prihvatio to objašnjenje, a osim toga, pronađen je i snimak kako nepoznati muškarac ulazi u njihovu hotelsku sobu. Do današnjeg dana ostala je misterija kako su sestre i zašto popile otrov.


    3. Ostrvo Džordž

    Ostrvo je bio sretno mesto do 1876. godine kada se dogodila tragedija. Oluja je pretila da će brod Volrus razbiti o stene pa je kapetan naredio ljudima da se ukrcaju na čamce za spašavanje. Nažalost, svi su se udavili osim jednog mornara. Bar je on tu priču ispričao ribaru koji ga je spasio. Međutim, ribari su godinu dana kasnije otkrili unakažena tela trojice muškaraca kojima su nedostajale - glave. Našli su i improvizovane šatore od brodskih jedara. Pretpostavlja se da je reč o kapetanu Volrusa i članova posade koje je ubio sekirom jedini preživeli mornar. Niko ga posle nije video, izgubio se u divljinama Labradora.


    4. Ostrvo Marijeta

    Nalazi se blizu obale Meksika i nenastanjen je. Narod Huikol, domorodačko stanovništvo koje još uvek održava rituale za Oca Sunce i Majku Vodu, veruje da se oni sjedinjuju upravo na ostrvimu Marijeta. Na njemu se nalazi i plaža koju je nemoguće videti s morske strane. Eksperti kažu da takva plaža nije mogla nastati prirodnim putem već da je posledica jake eksplozije bombe. Naime, ostrvo je bilo zaštićena zona u kojoj se nalazila i vojna baza. Misterija kako je nastala plaža i dalje je nerešena.


    5. Jonugami Džima

    Japanski geolog Masaki Kimura uveren je kako su masivni kameni blokovi u vodama Jonugami Džime ostaci antičkog japanskog grada koji je potopljen za vreme zemljotresa. Kimura veruje kako je grad postojao prije 5000 godina te da su pod morem ostaci njegovim hramova, dvoraca, zgrada koje je napravila ljudska ruka.