Forumi » Mistično

Rudolf Fenc

    • Moderator
    • 578 postova
    28. фебруар 2016. 14.27.01 CET

    Urbana legenda kaže ovako: u Njujorku 1950. godine čovek koji nosi odelo iz 19. veka iznenada se pojavljuje na kolovozu, potpuno izgubljen, i biva udaren kolima i na licu mesta gine. Kod njega pronalaze token za pivo sa imenom salona za koji niko nikoga nije čuo, račun za održavanje konja, 70 dolara, biznis kartu sa imenom Rudolfa Fenca i adresom na Petoj aveniji kao i pismo poslato na tu adresu. Ni jedan predmet nije pokazivao znake propadanja.

    Kapetan iz Odeljenja za nestale njujorške policije otvara istragu i ubrzo nekako dolazi do Rudolfa Fenca Juniora; međutim, on je mrtav, a njegova udovica živi na Floridi. Ona ga upoznaje sa činjenicom da je njen svekar nestao u 29. godini, 1876. godine, i da nikada više nije viđen nakon što je izašao da se prošeta. U strahu da ne dobije otkaz na bazi mentalne neuračunljivosti ako nekome bude rekao o ovom vremeplovu, kapetan zatvara istragu.

    Naravno, kasnije je utvrđeno da je priča zapravo sedamdesetih oživljenja, a da je prvobitno puštena u promet pedesetih godina u jednom stripu. Šteta. Stvarno je dobra priča.

    Pogledaj video.