Forumi » IT Vesti

Konkurs za učešće blogera u projektu Coca-Cola Bloggers Network

    • Moderator
    • 779 postova
    01. март 2016. 13.42.54 CET

     

    Potraga za novim blogerima koji bi učestvovali u projektu Coca-Cola Bloggers Network Adria je počela. Objavljivanjem konkursa, Coca-Cola Sistem ulazi u treću godinu realizacije projekta Bloggers Network, što dovoljno govori o uspešnosti ove ideje. Nova generacija blogera krenuće sa radom po završetku konkursa u martu 2016.

     

    Cilj društveno odgovorne akcije Bloggers Network je unapređenje tržišta oglašavanja na različitim tipovima blogova, odnosno podizanje kapaciteta i konkurentnosti tržišta blogova.

     

    Coca-Cola Sistem je prepoznao potrebu pojedinaca koji na svojim blogovima kreiraju sadržaje, da svoj hobi pretvore u posao, te je i u 2015. finansijski potpomognuto devet blogera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Ovaj projekat blogerima omogućava veću vidljivost čime cela regionalna zajednica blogera dobija signal da ako želi – može da zarađuje od svojih sadržaja.

     

    Za razliku od prethodne godine, u 2016. g. biće veći broj različitih tema za vreme trajanja ugovora sa blogerima. To znači da možete učestvovati u ovom konkursu i očekivati da budete jedan od CCBNA blogera ako vaš blog pokriva jednu ili više navedenih tema:

    Aktivan život – teme vezane za amatersko bavljenje sportom, rekreaciju i ishranu
    Programi podrške mladima – teme vezane za obrazovanje mladih, podršku razvoju liderskih sposobnosti i unapređenju ličnih veština
    Zaštita životne sredine – teme vezane za održivi razvoj i unapređenje životne sredine
    Brendovi – teme vezane za brend kampanje, razvoj i različite načine komunikacije brendova sa potrošačima

     

    Ako su vaši sadržaji pretežno političke prirode, ili su namenjeni veoma malom krugu korisnika (npr. klasični lični dnevnici sa dominantnim sadržajima o tome kako ste proveli svoj dan), mala je verovatnoća da ćete proći na ovom konkursu, u odnosu na druge tipove sadržaja.

     

    Raspored otvorenih pozicija za učesnike CCBNA projekta po zemljama:

    Broj pozicija za učešće u ovom projektu je ostao isti i ove godine, s tim da će komisija od datog broja prijava blogera  odabrati učesnike u CCBNA projektu za  2016. godinu:

    • Srbija – 4 blogera
    • Hrvatska – 2 blogera
    • BIH – 1 bloger
    • Makedonija – 1 bloger
    • Crna Gora – 1 bloger

    Šta blogeri mogu da očekuju od učestvovanja u ovom projektu?

    • Mesečnu finansijsku nadoknadu u iznosu od 200 EUR (u Hrvatskoj 300 EUR) za period od godinu dana.
    • Veću vidljivost – promociju blog postova koji su deo projekta.
    • Poboljšanje kvaliteta sadržaja kroz saradnju sa drugim blogerima u projektu.

    Šta očekujemo od učesnika u projektu?

    • Jedan sadržaj (tekst ili video materijal) mesečno na zadatu temu koja je prethodno dogovorena.
    • Transparentnost – dodavanje banera u sadržaj koji označava da je bloger deo projekta i dodatno rečenicu koja označava sponzorisani sadržaj na kraju svakog takvog blog posta ili video materijala.
    • Dobru saradnju sa ostalim učesnicima koji participiraju u projektu i odaziv na različite događaje u organizaciji kompaniji Coca-Cola, u u vezi sa temama koje će blogeri inače objavljivati.

     

    Detalje o konkursu i načinu prijave pronađite OVDE

    izvor:bloggersnetwork


    Poslednja izmena: 01. март 2016. 13.44.18 CET"