Forumi » Ljubav

Smesne definicije ljubavi

    • Moderator
    • 370 postova
    04. март 2016. 14.30.02 CET

    Za jednog korisnika ljubav je način na koji nam priroda stavlja do znanja da čak i kada smo srećni, možemo da osećamo i bol istovremeno.
    Možda najduhovitija definicija glasi: "Zarazna, neizlečiva bolest, koja pogađa um, a nekad i telo. Simptomi uključuju: nepromišljenost, vlaženje očiju, bol u grudima i povećanu potrebu da budete sa onim ko vas je zarazio".

    Ljubav je kada možete da budete smotani zajedno i da vas nije briga šta ljudi iz okruženja pričaju.
    Jedan od korisnika ljubav posmatra kao najblaži oblik demencije, dok se drugi nadovezuju definicijom ljubavi kao socijalno-prihvatljivog oblika zavisnosti.

    Neki, pak, za ovo osećanje traže i naučno objašnjenje: "Ljubav je ljudska emocija koju izaziva disbalans serotonina u mozgu".

    Ovo osećanje, za nekoga je "retka disfunkcija koju uzrokuje interakcija sa drugom osobom".
    Ljubav je i poželjna disfunkcija srca koja oslabljuje mozak, dovodi do sjaja u očima, crvenila na obrazima i visokog krvnog pritiska.

    Neki smatraju da je ljubav stanje kada možete da budete "švorc" zajedno, a ima i onih koji veruju u bajke, pa je "ljubav prokletstvo zbog koga je nesrećan ceo muški rod".
    Jedan broj dama možda će se pronaći u definiciji koja kaže da je to oblik amnezije kada devojka zaboravi da postoji 1,2 biliona drugih momaka na svetu.

    "Ona situacija kada srce neće da posluša mozak koji mu govori da ućuti".