Forumi » Mobilni uređaji

#Google lansirao Andoid Beta program

    • Moderator
    • 779 postova
    12. март 2016. 00.28.21 CET

     

    Tradicionalno, svi koji su želeli da isprobaju novi developer build naredne verzije Androida prvo bi morali da preuzmu fabrička podešavanja od Google-a, otključaju bootloader, podese fastboot i ukucaju neke komande u CMD prompt. Međutim, Google je sada došao do rešenja koje će svim entuzijastima i developerima omogućiti da pokrenu Android Beta program bez potrebe da flashuju preview verzije.

    Korisnici mogu da se prijave za program prijavom preko svojih Gmail naloga. Sve što je potrebno jeste upis u Gmail i podobni Android uređaji će automatski kreirati stranicu sa koje je potrebno izabrati build. Ovde će korisnicima u roku od 24 sata biti ponuđeno OTA obaveštenje na telefonu.

    Google ističe da ukoliko ste ručno flashovali Android N na svom uređaju, preuzimanjem fabričkih podešavanja sa developer.android.com, nećete dobiti automatsko OTA ažuriranje. To znači da ćete morati da se vratite na najnoviju objavu Androida kako biste dobili prvi developer preview OTA (over the air).

     

    Google je objavio i koji uređaji su podobni za učestvovanje u Android Beta programu, a to su: Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 (LTE), Pixel C i Nexus Player. Oni koji to žele, mogu se u Android Beta program prijaviti preko www.google.com%2Fandroid%2Fbeta%3Fu%3D0&followup=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fandroid%2Fbeta%3Fu%3D0&authuser=0" target="_blank">ovog linka.

    izvor:gsmarena