Forumi » Mobilni uređaji

Objavljen #Android N Developer Preview

    • Moderator
    • 779 postova
    12. март 2016. 00.32.50 CET

     

    Google je upravo objavio prvi Developer Preview predstojećeg Android N izdanja. Novo izdanje nosi naziv "N" jer će zvanično ime dezerta biti otkriveno uz finalnu verziju koja je sada mesecima daleko.

    Ovo svakako predstavlja iznenađenje, budući da je Google do sada objavljivao developer preview verzije novih Android izdanja na godišnjoj I/O konferenciji koja obično biva održana u maju. Ovog puta se Google odlučio da objavi izdanje mnogo ranije, kako bi mogao da implementira dodatke bazirane na povratnim informacijama korisnika.

    Najveća nova funkcija u novoj verziji Android N operativnog sistema za sada je dodatak multi-window moda. Ili takozvanog multitaskinga na podeljenom ekranu. Multi-window mod će izgledati baš kao što možete da vidite na fotografiji. Dalje, u Android N platformi ćete moći da odgovoriti na dolazne stvari direktno u delu za obaveštenja, a novo izdanje takođe omogućava developerima grupna obaveštenja iz iste aplikacije.

    Doze Mode je ubačen u Marshmallow kako bi se poboljšalo trajanje baterije, ali je on u Androidu N prerađen. Google je već postavio Android N Developer Preview na svoj namenski sajt, a dostupan je za sledeće uređaje: Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player i Pixel C.

    izvor:bloggsm