Forumi » IT Vesti

Google objavio Analytics 360 Suite

    • Moderator
    • 779 postova
    17. март 2016. 14.42.25 CET

     

    Google je objavio novu verziju svojih Google Analytics proizvoda, dodajući nove funkcije i objedinjujući alatke koje su ranije funkcionisale odvojeno. Preduzeća i marketinški stručnjaci sada mogu da iskoriste paket kako bi pratili i odgovarali na potrebe korisnika, lakše nego ikada. Google se na ovakav potez odlučio i kao odgovor na sve veću pretnju Facebooka i njegovih alatki.

     

    S obzirom da se radi o enterprise proizvodu, Google Analytics 360 Suite ima i premijum cenu. Paket dolazi sa šest proizvoda. Prva četiri su potpuno nova, kako ističe Google:

    1. Google Audience Center 360 (beta) - platforma za upravljanje podacima koja marketarima omogućava da bolje razumeju korisnike i njihove potrebe, te da ih bolje pronađu kroz kanale, uređaje i kampanje.

    2. Google Optimize 360 (beta) - proizvod za testiranje sajtova i personalizaciju proizvoda zarad donošenja boljeg korisničkog iskustva.

    3. Google Data Studio 360 (beta) - proizvod za analizu podataka i vizualizaciju.

    4. Google Tag Manager 360 - ovaj proizvod marketarima nudi pojednostavljenu alatku za prikupljanje podataka sa sajta, kao i moćan API za pojačavanje preciznosti podataka.

    5. Google Analytics 360, rebrendirani GA Premium - služiće kao glavni proizvod za merenje i analiziranje korisničkih podataka, kao i integrisanje reklamnih proizvoda za poboljšanje efektivnosti marketinga.

    6. Google Attribution 360, rebrendirani Adometry - marketari mogu da analiziraju performanse kroz sve kanale, uređaje i sisteme kako bi postigli najefektniji marketing miks.

     


    Izvor:VentureBeat