Forumi » Dome, slatki dome

Mini bašta

    • Moderator
    • 592 postova
    17. март 2016. 20.02.12 CET

    Potreban materijal:

     

    Staklena posuda

    Zemlja

    Mahovina

    Dekorativni kamenčići

    Glina koja se peče

    Tempere

    Aluminijumski držači za svećice

    Tanka žica

     

     

    Način izrade:

     

    1. U staklenu posudu stavite zemlju, mahovinu i ukrasne kamenčiće. U narednim koracima sledi objašnjenje kako da napravite dekorativne predmete koji će ukrasiti minijaturnu baštu.

     

     

    2. Da biste napravili dekoraciju za baštu u obliku pečurke, uzmite manji komad gline, oblikujte u lopticu, zatim dlanom pritisnite. Za tačkice na pečurki, uzmite jos malo gline i oblikujte. Napravite i cilindričnu dršku pečurke, a zatim stabljiku i vrh pečurke zasebno ispecite u rerni prema uputstvima proizvođača. Nakon pečenja ih zalepite lepkom i ofarbajte u crveno.

     

     

    3. Svetiljku možete napraviti od potrošenih svećica. Makazama isecite stranicu alumnijumskog držača. Dobićete traku  koja će poslužiti kao stub svetiljke.  Uvijte traku pomoću čačkalice, a zatim je savijte u spiralu. Gornji deo svetiljke napravite od žice oblikovane u slovo M. Središnji deo žiče uvucite u stub, a na krajeve pričvrstite kružnu osnovu aluminijumskog držača.

     

     

    4. Za žardinjeru će vam biti potreban plastičan vrh za kačenje metli ili brisača podova koji će odlično poslužiti kao držač za saksije. Saksije napravite od plastičnih kašičica za doziranje hrane. Zalepite ih za držač, obojite i ispunite mahovinom.

     

     

    5. Kućicu ćete napraviti veoma lako od drvenih dečijih igračaka. Zalepite ih lepkom i temperama naslikajte krov, prozore i vrata.