Forumi » Dome, slatki dome

Unutrašnjost kuće supermodela Kejt Mos

    • Moderator
    • 592 postova
    17. март 2016. 21.17.10 CET

    Britanski supermodel oprobala se kao dizajner enterijera.

    Britanski supermodel Kejt Mos je u više navrata tvrdila da je dizajn enterijera njena strast. Poznato je da je ona u saradnji sa Topshop brendom stvorila nekoliko kolekcija modne odeće, razvila dizajn čaša za šampanjac u obliku njene leve dojke za londonski restoran "34", a sada se usudila da se oproba kao dekorater enterijera.

    “Ne volim minimalističku unutrašnjost, gde postoji samo crna i bela boja. Radije biram eklektiku.” – kaže Kejt Mos.

    Za učestvanje u projektu, Kejt je pozvala i suvlasnika dizajn studia Yoo i svog dugogodišnjeg prijatelja Džon Hičkoka. "On me je pozvao i pitao da li želim da dizajniram enterijer kuće koja se nalazi u šumi, - kaže Kejt. – “Kuća u šumi! Da, sanjala sam o ovome.”

    Građevinske površine od 5000 kvadratnih metara, sa pet spavaćih soba, dnevnim boravkom, trpezarijom i bazenom - za dekoratere zadatak nije bio lak. Kejt Mos je dobila podršku dizajnera Kejti Grov, koja je prethodno dizajnirala sopstveni stan.

    Odlučila je da se rukovode principima koji važe prilikom izrade odeće za Topshop. Kako se slaže sa drugom odećom, Mos je postavila sebi isto pitanje: "Da li nosim ovo?" U slučaju kuće - "Da li bi volela da živim u njoj?"

    "Ne volim minimalističke kuće u kojima postoji samo crno i belo," - kaže Kejt. "Radije bih eklekticizam". U Barnhause unutrašnjosti ima malo od svega – 1920., 1960, 1970, antikviteti, tepisi i sofe u jarko roze i zelenom tapaciru u dnevnoj sobi, prugaste pozadine, životinjska štampa na jastucima i meksički šareni prekrivač u sobi za goste, slike Damien Hirsta i retke crno bele fotografije u holu. Ovo sve može zajedno, ako ste Kejt Mos - naravno! Uzgred, portret supermodela krasi jedan od zidova kuće. Kuća je okružena zelenilom, a velike površine eksterijera su deo enterijera.

    Kejt kaže da ju je dizajniranje enterijera u predgrađu potpuno promenio. “Utonula sam u predgrađe života. Spavala sam na terasi, kuvala na otvorenoj vatri i počela da kuvam džem! To je kao da sam se vratila u detinjstvo. Tu mogu da učinim sve stvari koje ne mogu ni da zamislim da učinim u gradu u stanu: spavanje na terasi, kuvanje na otvorenoj vatri i još mnogo toga.”

    Kejt priprema džem pod nazivom Kate’s Sweet & Sticky, veoma je ukusan i ona ozbiljno razmišlja, da počne sa prodajom. “Čini se da su ovo jednostavne stvari, ali one čine život srećnim." – kaže Kejt.

    Na pitanje da li će supermodel i dalje nastaviti da se angažuje u dizajnu enterijera, Kejt je potvrdno odgovorila: "Da! Ja sam već registrovala sopstveni dizajn studio.”