Forumi » IT Vesti

Otvori firmu u Velikoj Britaniji i iskuliraj birokratiju!

    • 1581 postova
    21. март 2016. 09.49.07 CET

    Autor:Ilija Jakšić    

     

    1st Choice Formations je agencija koja omogućava brzu i laku registraciju vaše kompanije u Velikoj Britaniji. Nudi čak 20 različitih oblika u zavisnosti od oblasformationti kojim se kompanija bavi, po veoma pristupačnim cenama (od 13 funti za Limited Company do 145 funti za Readymade kompanije). Cena za formiranje i registraciju kompanije koja se nalazi van Ujedinjenog Kraljevstva je 33 funte. Ukoliko želite Vat registraciju sa poreskim agentom onda je cena 41 funta, prenos seta dokumenata na bilo koju destinaciju preko DHL-a košta 55 funti, a osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću će vas izaći 17 funti.

     

    Kada pošaljete svoju narudžbinu, automatizovan sistem šalje ga Companies House-u. Companies House će veoma brzo sve kompletirati, nekad i za samo 3 sata. 1st choice tvrdi da su jedini koji nude sve proizvode i servise kao individualne iteme, tako da kupujete samo ono što vam treba. Ne nude pakete dopunjene nepotrebnim dokumentima da se opravda viša cena.

     

    Jedini su koji nude besplatan scanned mail servis. Nećete plaćati nikakve troškove da biste dobili poštu. Ovaj sistem značajan je za offshore mušterije. Cena servisa kao što je Registered Office garantovana je 2 godine. Tako da znate tačno koliko će vas koštati produženje ugovora.

     

    Dobijate besplatan nalog linkovan sa Companies House-om. Koristite nalog da prijavite bilo kakvu promenu u vašoj kompaniji (npr. direktore ili adresu). Takođe, možete ga koristiti da podnesete godišnji prihod, za administraciju vaše kompanije i dobijate besplatnu podršku.

     

    Još jedna stvar što izdvaja 1st Choice su ozbiljne odredbe i regulativa kada je reč o pranju novca.

     

    Ime kompanije koje izaberete moraće da potvrdi Companies House. Naravno, nisu dozvoljena imena koja već postoje ili koja su slična, dodavanjem reči i dodataka kao što su International (npr. International McDonald’s), services, www, co.uk, biz, itd. Neće vam pomoći ni dodavanje tačke ili zapete, plusa, minusa, zvezdice, jednostavno ime mora da bude originalno da bi javnost znala koja je koja kompanija. Takođe ne sme biti osetljivih i uvredljivih reči, reči koje sugerišu povezanost sa vlašću ili nekim drugim javnim autoritetom.

     

    Ako niste građanin Velike Britanije nema prepreka da osnujete i registrujete kompaniju, ali ne može se isto reći za otvaranje bankovnog računa za vašu kompaniju. U tom slučaju imate nekoliko opcija:

     

    Radite bez računa – ne postoji zakonska obaveza da otvarate bankovni račun za kompaniju. Tako da slobodno možete koristiti PayPal nalog ili nešto slično.
    Možete da probate da pristupite bankama HSBC koja će želeti da se održi sastanak, Lloyds Bank koja zahteva da barem jedan direktor kompanije bude građanin VB i Barclays koja je verovatno najgora opcija jer zahteva depozit od barem 25 hiljada funti.
    Možete pristupiti ogranku internacionalne banke. 

    455 klijenata agencije uradilo je recenziju i prosečna ocena je 9,7 od maksimalnih 10.

     

    Izvor:1stchoice-formations