Forumi » Mobilni uređaji

Apple iOS 9.3 dostupan od danas uz Night Shift

    • Moderator
    • 779 postova
    22. март 2016. 11.37.57 CET

     

    Najnovije Apple iOS 9.3 ažuriranje dostupno je od danas. Iako se radi o manjoj nadogradnji, nova verzija softvera dolazi sa dosta novih funkcija za iPad i iPhone uređaje.



    Najveći dodatak je novi Night Shift mod, koji menja boju temperature displeja, bazirano na vremenu i lokaciji korisnikovog uređaja. Funkcija je veoma slična popularnoj F.lux alatki, a funkcioniše tako što smanjuje količinu plavog svetla koju ekran emituje. Veruje se da izlaganje plavom svetlu može da izazove probleme sa spavanjem, tako da je moguće Night Shift automatski podesiti da se isključuje noću.



    Pored Night Shift funkcije, Apple novim softverskim ažuriranjem poboljšava i sigurnost svoje Notes aplikacije, gde kompanija dodaje podršku za više korisnika za iOS. Notes aplikacija se sada može zaštititi lozinkom i otključavati uz pomoć Touch ID funkcije. Ovo je koristan dodatak ukoliko imate povezan bankovni račun, čije podatke želite da zaštitite dodatnim sigurnosnim opcijama.

     

    Apple je malo izmenio i svoju News aplikaciju u iOS 9.3 verziji softvera. Sekcija "For You" je sada više personalizovana, sa intreresovanjima, sugestijama i temama u trendu. AppleHealth i CarPlay aplikacije su takođe dobile nadogradnju. Health aplikacija sada ima Apple Watch integraciju, zajedno sa poboljšanjima za praćenje eksternih aplikacija. CarPlay dodaje sugestije za muziku i mesta od značaja za lakše pronalaženje željenih mesta.



    Druga, manja poboljšanja za Apple iOS 9.3 uključuju nove 3D Touch prečice za Weather, Settings, Compass, Health, Stocks i Store.



    Izvor:Verge