Forumi » IT Vesti

Čuveni #Hackaday prvi put u Evropi – i to u Beogradu

    • Moderator
    • 779 postova
    27. март 2016. 12.04.02 CEST

    Dragi hakeri, stiže nešto i za vas! Ne propustite priliku da budete deo najvećeg hakersog događaja u svetu!

     

    Hackaday“ je internacionalna hakerska konferencija koja se prvi put od svog osnivanja organizuje u Evropi, a organizatori su odabrali da to bude baš u Beogradu. Konferencija će biti održana 9. aprila u Domu omladine pod pokroviteljstvom Supplyframe, a kako kažu organizatori – razlog za odabir Beograda kao domaćina konferencije je upravo taj što Supplyframe ima kancelariju u gradu, i ekipa koja je tu zaposlena vodi razvoj za neke od njihovih najbitnijih proizvoda. Program konferencije biće izuzetno bogat te se završetak iste očekuje se tek oko dva časa iza ponoći.

     

    Kako do ulaznice

     

    belgrade-badge

     

    Kako nalaže dobri hakerski običaj, umesto klasičnih karata svaki posetilac dobiće za tu priliku specijalno izrađen bedž koji će predstavljati zvaničnu ulaznicu za „Hackaday“. Zanimljivo u vezi sa ovim bedžom je to što on zapravo predstavlja matricu sastavljenu od 8×16 led svetiljki sa pripadajućom elektronikom, uz više atraktivnih modova i sa neograničenom mogućnošću hakovanja. Specijalno za ovu konferenciju, bedž je projektovao Voja Antonić, koji će biti i jedan od govornika.

     

    Cena ove ulaznice (interaktivnog bedža) iznosi 2.200 dinara, a rezervaciju možete izvršiti OVDE 

     

    Program konferencije i govornici

     

    Paralelno sa konferencijom biće održano i nekoliko radionica, u sklopu kojih će posetioci biti u prilici da učestvuju u izradi hardverskih projektata (koji nakon konferencije ostaju u njihovom vlasništvu) ili da pišu sofvter kojim će omogućiti hakovanje konferencijskog bedža. Najbolje i najuspešnije ideje biće nagrađene vrednim nagradama; biće podeljeno čak 105 nagrada u vrednosti od 300.000 američkih dolara. Za prvu nagradu je odvojena polovina od ove sume, pa ako imate dobru ideju – prijavite se! Neki od najistaknutijih govornika na konferenciji biće upravo Voja Antonić, zatim Dejan Ristanović, Mike Szczys, Mike Harrison, Sophi Kravitz, Chris Gammell, Phoenix Perry, Radomir Dopliearski i drugi.

     

    Pored konferencije i radionica, paralelno će teći i specijalni koncert za posetioce. Najavljeni su nastupi grupe Infinite Jest, koja se sastoji od zaposlenih Seven Bridges-a, i grupa Ti, koja se sastoji od zaposlenih u Vast-u.

     

    “Hackaday” je, inače, američki digitalni hack-magazin koji dnevno posećuje više od 100.000 ljudi i portal koji okuplja najčuvenija hakerska imena današnjice. “Hackaday” svake godine organizuje nagradni konkurs za najbolji projekat svojih članova, a upravo su OVDE najavljene propozicije ovogodišnjeg takmičenja na kome će biti dodeljene prethodno pomenute vredne nagrade.

     

    izvor:#novaenergija