Forumi » Venčanja

Najčešće greške u organizaciji venčanja

    • Moderator
    • 370 postova
    05. април 2016. 21.55.14 CEST

    Bilo da ste rešili da jedan od najsrećnijih dana svog života provedete u krugu najbližih prijatelja i članova rodbine ili ste se odlučili da pravite veliku svadbu, organizacija venčanja predstavlja težak zadatak sam po sebi, a svako ko misli drugačije, greši. Svaki detalj treba promisliti i dobro uklopiti, te nije retkost da budućim supružnicima gotovo svaki segment ovog dana zada glavobolju. Još kada se tu upletu očekivanja i tzv. dobronamerni saveti drugih koji sebe smatraju iskusnijima, mladenci dolaze u opasnost da zaborave šta su oni prvobitno želeli od ovog dana. Zato je najbolje unapred isplanirati slavlje, kako ne bi došlo do neprijatnih iznenađenja, a mi Vam otkrivamo koje su to najčešće zamke u koje se upada prilikom organizacije.

    MUZIKA

    Muzika na vencanju je najbitnija i to je opše poznata stvar. Sve drugo možda može da zakaže, a da se ne primeti, ali muzika je ono što u najvećoj meri doprinosi raspoloženju vaših zvanica. Ukoliko želite živi zvuk i birate bend za svadbe, dogovorite se sa muzičarima o svim detaljima. Najvažnije je da to budu profesionalci koji imaju širok repertoar pesama i umeju da sviraju sve moguće žanrove (od Silvane do „Nirvane“, što bi se reklo), kako bi ugodili ne samo različitom ukusu već i uzrastu vaših gostiju. Bend za svadbe mora posedovati i kvalitetnu opremu, kako se ne bi desilo da tehnika izneveri onda kada je najpotrebnija. Prilikom dogovora, ne zaboravite da sastavite iscrpnu listu pesama i vodite računa o tome da li ćete, poznavajući svoje goste, dozvoliti da bude i muzičkih želja i naručivanja pesama. Želeći da izađe u susret pojedinim zvanicama, bend za svadbe neretko svira i ono što mladenci ili čak ni većina gostiju ne voli da sluša, pa se tako rizikuje da raspoloženje padne i veselje se umanji. Stoga neka prva stvar na vašoj to – do listi bude pronalaženje kvalitetnog benda za svedbe.

    PRVI PLES

    Prvi ples takođe spada u domen izbora muzike, a na vama je da odlučite kada će i koju pesmu bend za svadbe svirati, kao i da li će je najavljivati ili ne. To vas spašava od situacije da se ove tačke setite tek na dan venčanja, te spontano zaplešete uz neku pesmu koja nije obeležila vašu vezu, što i nije tako tragična situacija, ali je uvek lepše da zajednički život započnete numerom koja za vas kao par ima emotivnu vrendost.

    POGREŠAN IZBOR RESTORANA

    Salu u kojoj će se slavlje održati nemojte birati predaleko od mesta vašeg stanovanja, kako biste zvanicama omogućili lak pristup i jednostavan dolazak na svadbu, koji im neće iziskivati dodatne troškove u vidu iznajmljivanja hotela ili neke druge vrste smeštaja za tu noć. Gosti tu jesu zbog vas, ali dolaze da uveličaju upravo vašu proslavu, te im treba izaći u susret po ovom pitanju, i odabrati što pristupačnije mesto.

    LOŠA ORGANIZACIJA POSLUŽENJA

    Za koji god meni da se odlučite, vodite računa o osoblju koje će posluživati. Najbolje bi bilo da u restoran ili salu u kojoj će se svadba odigravati ranije posetite, kako biste se uverili da su konobari dovoljno vredni, brzi i pažljivi, što znači da gostima ni u jednom trenutku neće ništa nedostajati, te ćete i vi moći da se opustite i zajedno sa njima uživate u svom danu.