Forumi » Mobilni uređaji

#Chrome 50 donosi gomilu poboljšanja

    • Moderator
    • 779 postova
    18. април 2016. 12.06.17 CEST

     

     

    Google je predstavio novu, pedesetu po redu verziju njihova internet browsera Chrome.

    Novi Chrome 50 više ne podržava operativne sisteme Windows XP, Windows Vista, Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Mac OS X 10.7 Lion i Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

    Novi Chrome donosi i promene koje se tiču push notifikacija, sada internet stranice mogu detektovati kada je korisnik zatvorio pojedinu notifikaciju što će poboljšati internet analitiku. Notifikacija zatvorena na desktop računaru zatvoriće se i u verziji Chrome browsera za pametnim telefonima i tabletima.

    Takođe sada postoji mogućnost da developeri web stranica odrede koji će se sadržaj unutar Chrome browsera učitati unapred. To će doneti brže učitavanje stranica, a korisnici će brže pristupiti podacima koji ih zanimaju.

    Tu je i ekstenzija pod imenom Save to Google koja omogućava korisnicima da skladište internet stranice za naknadno pregledavanje pomoću samo jednog klika mišem. Još vredi spomenuti kako Chrome 50 donosi i 20 zakrpi za bezbednosne propuste na koje su Google-u ukazali spoljni istraživači kojima se ovim putem Google zahvaljuje.

    Verzija Chrome browsera za Android platformu donosi mogućnost pauziranja i otkazivanja preuzimanja datoteka.