Forumi » Zenske price

Kako da razumemo muskarce

    • 1436 postova
    25. април 2016. 13.47.17 CEST

    Mnoge žene kažu da je veoma teško razumeti muškarce. Verovatno ste i vi mnogo puta pomislili kako ne razumete svoju jaču polovinu. Stručnjaci tvrde da je to sasvim normalno jer muški mozak funkcioniše drugačije od ženskog.

    Zašto je on sposoban samo za jedan posao?

    Stručnjaci smatraju da žena ima više korpus kalosuma, tkiva koje povezuje levu i desnu komoru od muškarca. Zato žena može da obavlja više poslova istovremeno, a muškarac može da se usmeri samo na jednu aktivnost. Ako on gleda utakmicu, na primer, nema svrhe govoriti mu da treba počistiti stan.

    Zašto on često zaboravlja?

    Žena ima 15% više sive mase od muškarca što doprinosi da bolje memoriše i analizira. Žena će se lako setiti nekog važnog datuma ili gde se nalazi neki predmet. Kada je reč o važnim datumima, postoji praktično rešenje. Podsetite partnera da se približava godišnjica, rođendan i slično. Olakšaćete i njemu i sebi.

    Zašto mu je bitan izgled?

    Sigurno ste mnogo puta čuli da su muškarci vizulelna bića, a žene emotivna. Muškarca zavodi ono što vidi. Zašto je to tako? Stručnjaci kažu da je „seks procesor“ u muškom mozgu više od 2 puta veći od tog istog dela u ženskom mozgu.

    Zašto on ne voli duge razgovore?

    Žena ima lepši stil izražavanja i bolji osećaj za izbor reči. Dok žena govori, rade obe hemisfere mozga, dok je kod muškarca angažovana samo leva strana. Ne očekujte da će on slušati i raspravljati o različitim sitnicama koje vas muče. Imajte na umu da on više voli da reši konkretan problem.