Forumi » Astrologija

Koji miris odgovara vašem horoskopskom znaku

    • 1436 postova
    26. април 2016. 22.50.05 CEST

    Znate li koji vam mirisi najviše prijaju? Džudit Vajat, autor knjige „Aromaterapija kroz ceo život“ tvrdi da horoskopski znak treba da koristi određena mirišljava biljna ulja, bilo za lečenje ili opuštanje. 

    Ovan: lavanda

    Za vas je najvažnije da usporite. Skloni ste da preuzmete na sebe previše obaveza u životu, a pored toga često ste pod nazebima. Lavanda je blagotvorna u borbi protiv infekcija, a uz to i opušta. 

    Bik: pomorandža

    Osobe rođene u ovom znaku imaju često tegobe sa gušom i vratom i za njih je najvažnije da im disajni putevi budu zdravi i slobodni. Za njih je blagotvorno pomorandžino ulje koje vas, između ostalog, čini otvorenim za nova iskustva. 

    Blizanci: eukaliptus

    Blizanci moraju da se čuvaju prehlada i da vode računa o svojim disajnim organima. Eukaliptus povećava ukupnu otpornost organizma i uz to sprečava zakrečenje krvnih sudova. 

    Rak: geranijum

    Vaša preosetljivost zna da izazove različite organske tegobe, kao što su loše varenje, nervoza, osipi na koži... Geranijum vas smiruje, opušta, olakšava varenje i čisti kožu. 

    Lav: bergamom

    Skloni ste srčanim tegobama, napadima nervoze i besa, a znate da budete i nasilni. Bergamom će vas učiniti opuštenijom i bezbrižnijom osobom. 

    Devica: kedar

    Skloni ste perfekcionizmu, sami sebe opterećujete različitim brigama i ne umete da se opustite. Kedar će vas spustiti na zemlju i olakšati vam odmor i relaksaciju. 

    Vaga: limun

    Osobe rođene u ovom horoskopskom znaku imaju česte probleme s bešikom i bubrezima. Te tegobe izaziva njihova previše brižna priroda. Limun će ubrzati razgradnju otrova u organizmu i očistiće čitav sistem. 

    Škorpija: ilang-ilang

    Vi biste morali da naučite da izražavate potisnuta osećanja i da poradite na svom samopouzdanju; da stalno ubeđujete sebe da se osećate dobro. Ilang-ilang podiže moral i raspoloženje. Zamaman i težak miris ove biljke koja je otkrivena na ostrvima Indijskog okeana, koristi se i kao afrodizijak. 

    Strelac: kamilica

    Vi ste osoba puna snage - vaša agilnost privlači sve ljude oko vas - i nikad ne mirujete. Kamilica će vas opustiti, smiriti i smanjiti nervnu napetost. 

    Jarac: sandalovina

    Vašim znakom gospodari Saturn, planeta koja reguliše sve velike promene u životu. U periodu promena najvažnije su hrabrost i prilagodljivost, a to je ono što vam obezbeđuje sandalovina. 

    Vodolija: pačuli

    Osobe rođene u znaku Vodolije imaju često reumatske tegobe i probleme sa kičmom, kostima, mišićima... Pačuli je antiseptik, smiruje upalne procese, jača i krepi organizam. 

    Ribe: đumbir

    Ribe su zimski znak i zato je đumbirovo ulje za njih najbolji izbor. Ono uliva samopouzdanje, snaži organizam, pomaže cirkulaciju i podstiče dobro raspoloženje.