Forumi » Zenske price

Povrće koje uništava celulit

  • 1436 postova
  05. мај 2016. 17.26.24 CEST
  Povrće sadrži mnogo vitamina i minerala koji su neophodni za izgradnju i jačanje vezivnog tkiva. Više povrća u ishrani, u kombinaciji sa manjim unosom šećera (prostih ugljenih hidrata), kao i većim unosom proteina i vode, pomaže i u uspostavljanju normalnog nivoa estrogena u krvi kao i regulisanju šećera u krvi, što je takođe važan faktor kada se radi o celulitu.

   

  U izboru voća i povrća skoro da i ne možete da pogrešite, ali sledeće tri vrste treba da jedete što češće ako želite da se izborite s celulitom.

   

  Batat (slatki krompir)
  Ovo je jedna od najstarijih vrsta povrća poznatih čoveku, a pri tome i jedna od najhranljivijih i najzdravijih. Sadrži kalijum, vitamin C i E, kao i beta karoten. Odličan je antioksidans i predstavlja broj jedan u poboljšanju cirkulacije i eliminaciji toksina – a to su dve najvažnije stvari u borbi protiv celulita.
   
  Brokoli
  Ovo zeleno povrće je odličan borac protiv celulita iz tri razloga: prvo, sadrži alfa lipoičnu kiselinu koja pomaže protiv stvrdnjavanja kolagena. Drugo, predstavlja koncentrisani izvor vitamina C i odličan je izvor dijetalnih vlakana. Na kraju, brokoli su jedan od najboljih nemlečnih izvora kalcijuma, odličnog borca protiv celulita.
   
  Prokelj
  Male kuglice prokelja slobodno smatrajte "tabletama" protiv celulita. Osim vitamina C, prokelj sadrži i supstancu koja se zove indol-3-karbinol (I3C) i koja se u organizmu pretvara u di-indolil metan (DIM). DIM pomaže jetrenim enzimima da blokiraju proizvodnju 16-OH estrogena, štetnih materija koje su takođe odgovorne za gubitak kvaliteta kolagena.

   

  I, ne zaboravite! Prilikom kuvanja povrća, generalno je važno da vatra bude tiha, a vode što manje - najbolje je da ga kuvate na pari. Tako ćete sačuvati više vitamina u povrću.