Forumi » Ljubav

Poslovni supružnici kao super tim: Dok nas posao ne rastavi

    • 1436 postova
    09. мај 2016. 22.08.50 CEST

    U dobru i u zlu: Poslovni bračni partneri sjajno sarađuju, hvale jedno drugoga, ali i najbolje razumeju probleme u karijeri, pa se teše nakon teškog dana na poslu.

    Svaki deseti zaposleni na poslu ima osobu s kojom je u tzv. poslovnom braku, pokazalo je istraživanje poslovnog portala “CareerBuilder”.

     “To je osoba suprotnog pola s kojom radite, ali vaš odnos ne bazira se samo na poslu. Imate interne ‘fore’, pričate o životu izvan kancelarije i zajedno pijete kafu na pauzi”, objašnjava američki psiholog, dr Wilard F. Harli Jr. 

    Poslovni bračni partneri jedan drugog ohrabruju i hvale za veštine ili dobro obavljen posao, pa čine produktivan tim. 

    Zbog osobe na poslu za koju znate da vam ne želi ništa loše veselićete se novom radnom danu, pa će i vaša produktivnost biti veća. 

    Znati da imate nekoga kome se možete izjadati, oslobađa vas stresa i smiruje. Ipak, nemojte prelaziti granicu. Druge kolege bi vaš odnos mogle protumačiti kao odvajanje od ostatka tima, što često vodi do nesuglasica. Isto tako, dobro je zapamtiti da će, ako se ikad posvađate, atmosfera na radnome mestu biti napeta, pa vi i vaš poslovni muž ili žena nećete sarađivati dobro kao pre, a nadležni neće videti ništa drugo nego smanjenu produktivnost. 

    Poslovno tračarenje udvoje 

    Odnos s bliskim kolegom treba da bude platonski. Dakle, umesto neprestanog žaljenja na probleme kod kuće, dajte sebi oduška pa recite šta zapravo mislite o živčanom šefu i dosadnom kolegi. Nikako ne idite preduboko u svoj privatni život, savetuju stručnjaci. 

    Oprez! Nemojte zahladiti odnos s mužem ili ženom 

    Kako od bračnog partnera s posla dobijate komunikaciju, utehu i zabavu, stručnjaci sa Univerziteta u Kaliforniji upozoravaju da bi zbog toga odnos s mužem ili ženom kod kuće mogao da zahladi. 

    Poslovno-bračni partner je uvek tu 

    Ako se dogodi da na poslu nešto ne znate, vaš će vam bračni partner s posla uvek čuvati leđa, pomoći i izvući iz “blata”. Isto tako, biće tu i kada treba da vas zameni ili hitno reši problem za koji jednostavno nemate vremena. 

    Oni bolje razumeju probleme na radnom mestu 

    Ponekad je vaš ‘muž s posla’ više upućen u vaše probleme od onoga kod kuće, kaže Mark Oldman, direktor portala Vault. Dodaje da se zbog toga ne treba brinuti - poznaje vas bolje, jer jednostavno zna kakva je situacija na poslu.


    Poslednja izmena: 09. мај 2016. 22.11.50 CEST"