Forumi » Dome, slatki dome

6 tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

    • 1581 postova
    15. мај 2016. 12.49.09 CEST

    Enterijeristi i feng šui stručnjaci upozoravaju na "krizne" tačke u vašem domu, koje deluju kao "sakupljači" negativne energije koju vi, potom, upijate. Dom je oaza mira, topline i ljubavi svakog čoveka, mesto za život koje gradi sa najdražim ljudima kako bi se osećao što lepše i bolje, stoga bi trebalo povesti računa o nekim njegovim delovima koji mogu imati nepovoljan uticaj na rasploženje, zdravlje i um.

     

    Ovo su šest "sakupljača" negativne energije:

     

    1. Neuredan ulaz u dom

     

    Prema savetima drevne kineske discpiline, ukoliko želite pozitivnu energiju u svom domu, njegov ulaz mora biti čist i uredan. Ispred ulaznih vrata ne ostavljajte kese za smeće, a predsoblje učinite prohodnim, bez mnogo nepotrebnih stvari i nereda.

     

    Ulaz u dom treba da bude uredan i prohodan

     

     

    2. Nedostatak biljaka i cveća u domu

     

    Poznato je da biljke služe, ne samo kao predivan ukras u stanu ili kući, već i kao prirodni filter vazduha koji upija sve toksine i loše materije iz njega. Oplemenite svoj dom zelenim biljem koje unosi svežinu, svetlost i otklanja stres, ili raznobojnim cvećem koje odiše radošću i vedrinom. Feng šui savetnici preporučuju drvo bambusa za koje se veruje da donosi sreću ukućanima.

     

     

    3. Televizor u spavaćoj sobi

     

    Korišćenje računara ili gledanje televizije pred spavanje izvlači veliki deo energije iz čoveka, zbog čega su velike šanse da ćete imati loš san i osećati posledice ujutru. Ovo je dovoljan razlog da držite televizor u dnevnoj sobi.

     

    Televizor treba držati u dnevnoj sobi

     

    4. Jedino osvetljenje na plafonu

     

    Luster u dnevnoj sobi ili kuhinji nije dovoljan izvor svetlosti, naročito u periodu godine kada je primetan nedostatak prirodnog osvetljenja. Opremite dom lampama koje će dodatno osvetliti prostoriju, jer velika količina svetlosti ne doprinosi samo boljem rasploženju, već i vidu (ne naprežete oči).

     

     

    5. Plava boja zidova trpezarije "ubija" apetit

     

    Neki istraživači su otkrili da su boje tanjira i zidova trpezarije povezane sa vašim apetitom. Ovu boju bolje odaberite za spavaću sobu jer lako uspavljuje, a ima previše "hladno" dejstvo za prostoriju u kojoj se okupljate sa porodicom i prijateljima.

     

    6. Nedostatak šarenih detalja

     

    Igrajte se sa bojama kada birate detalje za svoj dom, a naročito kada je reč o jastucima i tapetama, kažu dizajneri enterijera, ističući da domovi koji su obojeni u samo u jednu boju bez šarenih i zanimljivih detalja podsećaju na bolnice i sterilne prostore gde nema mesta za pozitivnu energiju.

     

    Upotrebite dezene i vedre boje da "oživite" prostor

     

     

    Izvor:bizlife