Forumi » Rešenje za sve probleme

Deca na dugim letovima

    • 1581 postova
    19. мај 2016. 16.47.14 CEST

     

     

    Neki ljudi se trude da intenzivno putuju pre nego što osnuju porodicu i dobiju decu, smatrajući da je odlazak na putovanje sa decom slično noćnoj mori. Drugi, suprotno tome, veruju da su deca deo vašeg života i još od naranijeg uzrasta treba da ih uključite u sve aktivnosti koje volite – pa i u uživanje u putovanjima i u upoznavanju drugih kultura i civilizacija.

    Koje god mišljenje da vi zastupate, složićete se da postoje neke situacije tokom puta koje deci teže padaju nego odraslima, a jedna od njih je i sedenje mirno na sedištu tokom dugih avionskih putovanja.

     

    Evo nekoliko saveta kako da prevaziđete dosadu i uznemirenost mališana tokom leta.

    Svakako ponesite omiljene igračke.

    Raspitajte se kod aviokompanije o tome da li sedišta imaju malemultimedijalne centre, sa ponudom filmova, igrica i crtanih filmova, i ukoliko to nije slučaj, možete svoj tablet, telefon ili Kindle napuniti sadržajima ovog tipa. Tako će neko vreme vaša deca imati priliku da uživaju u druženju sa svojim omiljenim junacima.

    Ipak, mnogi roditelji ne podržavaju preterano korišćenje modernih tehnologija u odgajanju dece pa za njih postoje neke stare, ali dobre i proverene varijante.

    Ponesite bojice, papir ili neki kreativni set (izbegavajte makaze i lepak u ručnom prtljagu) i zabavite se crtajući zajedno sa svojim mališanima.

    Jedan roditelj je svojevremeno na svom blogu prijavio da je tokom leta sa ćerkama pravio ogrlice od perlica i da su ih ćerke poklonile stjuardesama, što im je donelo VIP status kod kabinskog osoblja do kraja leta, a ćerke su se pri tom sjajno zabavile.

    Možete da se raspitate i u avionu, mnoge aviokompanije imaju obezbeđen materijal za crtanje za najmlađe putnike.

    Zatim su tu priče. Uživajte u pričanju dugih i lepih priča svojoj deci, kada ste kod kuće poslednji put imali vremena da se sa užitkom prepustite toj aktivnosti?

    Igrajte Zanimljivu geografiju i uključite (ukoliko ih u blizini ima) i drugu decu, uz zabavu tokom dugog leta vaša deca će imati prilike i da se edukuju o destinaciji na koju ste se zaputili.

    Opcija je mnogo, mi smo naveli samo neke. Ukoliko vi imate neke ideje pošaljite nam svoj komentar, ili iskustvo sa putovanja sa vašim klincima.