Forumi » Mobilni uređaji

Za novi sistem nadogradnje Androida N potrebne particije

    • Moderator
    • 779 postova
    21. мај 2016. 07.24.20 CEST

     
     

    Za novi sistem nadogradnje Androida N potrebne particije, sadašnji telefoni ne mogu da ga podrže

     

    Jedna od najinteresantnijih novih karakteristika Android N operativnog sistema su jednostavna ažuriranja, ili bolje rečeno automatska ažuriranja, ali i dalje postoji niz pitanja na temu: šta će to konkretno značiti za korisnike?

    Za sada niko ne može da kaže da li će ovakva ažuriranja biti brža, ili će korisnici i dalje morati da čekaju prilagođavanje proizvođača i testiranje operatera. Međutim, neke informacije vezane za novi sistem ažuriranja se već sada mogu saznati, a one nisu dobre...

    Kako navodi Android Police, Google je poručio da sadašnji Nexus telefoni neće podržavati novi sistem nadogradnje, a samim tim nijedan trenutni Android uređaj neće moći da podrži novi sistem. Google kaže da nova ažuriranja zahtevaju sistem sa dve particije, a čini se da to ipak nije nešto što samostalno mogu da urade krajnji korisnici.

    Novi sistem ažuriranja pozajmljuje metod iz Chrome OS platforme u kome dve sistemske particije postoje na uređaju u svakom trenutku. Dok se jedna particija upotrebljava na telefonu u realnom radu, druga će služiti za novi sistem nadogradnje.

     

    Izvor:AndroidPolice