Forumi » Zenske price

Zuljaju vas nove cipele ili cizme ?

    • 1436 postova
    24. мај 2016. 21.51.30 CEST

    Nove cipele često znaju da zadaju problem sve do trenutka dok se vaša noga ne navikne na njih. Ali kako period adaptacije ne bi trajao danima, evo nekih trikova koji će vam pomoći da ih vrlo brzo razgazite.

    Nova obuća često zna da bude problematična. Te žuljaju sa strane, te vam nešto smeta u predelu prstiju, te s desna, te s leva… Baš zbog toga, svoje muke treba da skratite i da period adaptacije na nove cipele svedete na minimum. Postoji nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći i koji će pritom vaše noge poštedeti bola i žuljeva.

     

    Hodajte po kući

    Ukoliko ste tek kupili cipele, a pritom vas očekuje neki bitan događaj, ne bi bilo dobro da ih prvi put obujete kada na njega i krenete. Bolje po vas, posebno vaše noge, biće ako ih najpre iznosate malo po kući. Tako ćete ih razgaziti, pa će hod u njima biti mnogo lakši.

     

    Čarape su obavezne

    Što deblje čarape, to bolje. Naravno, ovo ne važi u svim slučajevima, naročito ne za ženske salonke i ostale štikle, ali zimske cipele i čizme će vam biti mnogo udobnije što čarapa bude deblja.

     

    Prevencija

    Ukoliko vam se gotovo uvek desi da vas nove cipele nažuljaju, sledeći put kada krenete u novim cipelama u grad, obavezno zalepite flastere na kritična mesta i osigurajte se od povreda.

     

    Jastučići za cipele

    Njihova pomoć će vam dobro doći ukoliko planirate da u novim cipelama provedete ceo dan.

     

    Izlečite žuljeve

    Ukoliko vam se najgore već dogodilo, morate da delujete drugačije. Probušite žulj sterilisanom iglicom, a nakon toga povređeno mesto namažite alkoholom ili antibakterijskim losionom. Sledeći put kada krenete u grad, zaštitite već postojani žulj flasterom.

     


    Poslednja izmena: 24. мај 2016. 21.52.57 CEST"