Forumi » Ljubav

Kako do zdrave veze ?

  • 65 postova
  30. мај 2016. 21.39.56 CEST

  Dr Elson M. Haas, iskusni medicinski praktičar, već 25 godina, sa naročitim ostvarenim ličnim doprinosom na polju razvoja integrativne medicine, i osnivač i upravnik integrativnog medicinskog centra Preventive Medical Center of Marin, u San Rafaelu, Kaliforniji, savetuje nas kako da održimo i negujemo zdravu vezu sa partnerom…

  1. Visoko rangirajte romantične veze koje tokom života ostvarujete;
  2. Radite na sebi. Rast i razvoj bića su neophodni za davanje te primanje energije i ljubavi. Ove se stvari uče. Ako trenutno nemate odgovarajuće “psihološko oruđe” uz pomoć kojeg ćete ovako nešto postizati, preporučljivo je investiranje u namenske kurseve, savetovanje, časove;
  3. Jasno izražavajte svoja osećanja. Ukoliko se sa nečim ne slažete, naučite kako da se upustite u “fer borbu”. Slušajte i odgovarajte radije nego da odmah reagujete. Istražujte svoja osećanja.
  4. Ne izgovarajte u besu, kada ste osetljivi i osećate se povređenim, ono što bi zaista emotivno povredilo vašeg partnera. Ovo bi se moglo pretvoriti u lanac bolnih emocija i konačno izazvati vaše odvajanje.
  5. Cenite male stvari i posebnu pažnju obratite na važne teme. Pokažite poštovanje i priznanje te pohvalite jedno drugo. Zajedničko sanjarenje je element ljubavi i ostajanja u ravnoteži. Da li se uzajamno dopunjujete sa svojim partnerom?
  6. Negujte jedno drugo. Uživajte u cveću, smehu, lepoti, čarima masaže i dobre hrane. Vodite računa kako o sopstvenom tako i zdravlju svojih bližnjih.
  7. Menjajte povremeno ustaljene “uloge” kako biste mogli da doživite i partnerov život.
  8. Obezbedite sebi podršku u okviru šire porodice, naročito onda kada imate decu. U suprotnom, uloga roditelja može predstavljati veliki izazov i stresno se odražavati na domen partnerstva. Nađite vremena za ostvarivanje posebnih doživljaja u vezi.
  9. Održavajte “magiju” odnosa. Iznenađujte jedno drugo. Izbegavajte osećanja “preplavljenosti” koja bi onemogućavala sklad sa voljenom osobom. Budite uvek prisutni u tom dragocenom daru – koji predstavlja život.
  10. Održavajte emocionalnu i duhovnu povezanost, kao i povezanost onog mentalnog i fizičkog. Što više toga delimo sa voljenom osobom, intenzivnija će biti naša povezanost u ljubavi.

   


  Poslednja izmena: 30. мај 2016. 21.47.52 CEST"