Forumi » Tutorijali i uputstva

Par saveta za SEO optimizaciju i saobraćaj na sajtu

    • 370 postova
    02. јун 2016. 23.29.38 CEST

    Pratite ove savete, trikove i tehnike da poboljšate svoj SEO.

    Dakle, našli ste jedan od najboljih WordPress tema i izgradili svoj neverovatan sajt dizajn, koristeći najnovije odgovarajuće web dizajn trikove, ali ako malo ljudi  vidi stvarno ste onda gubili vreme. To znači da ćete morati da koriste  SEO.

    Ne brinite, mada; to nije tako teško kao što mislite. Sledite ove jednostavne savete i bićete na dobrom putu ka povećanju Google ranga, čineći vaš sajt više vidljiv i vodeći računa da se potencijalni klijenti lako nađu.

     

    01. Deljenje sadržaja

    Koristite sadržaj kao sredstvo za dobijanje saobraćaja i veze sa drugim sajtovima. Postoje stotine sajtova na Internetu, gde možete da prikažete svoj rad. Možete početi sa jednostavnom pretragom kao "pronadjite grafički dizajn posao" u Google pretraživaču, pronalaženjem sajtova pokažete svoj najbolji sadržaj.

     

    02. Kategoristan sadržaj

    Razmišljajte o Vašem sajtu kao biblioteci, gde se sadržaj skladišti u odgovarajućim kategorijama i olakšava da ga pronađu. Identifikujte teme sa svojim dizajnom koji ih vezuju zajedno, da li je to medij, predmet, boje, i koristi te teme kao kategorije na svom sajtu. Za okupljanje sadržaja u ovim kategorijama će i učiniti sajt više preglednim.

     

    03. Dobrodošla kritika

    Dobijanje sadržaja koji generišu korisnici na svoj sajt (moderator naravno) može biti veliki plus, posebno ako koristite poseban kod koji se zove Šema za označavanje da takvi komentari služe kao pregled vašeg sadržaja. Možete čak dobiti pregledne zvezde u Google rezultatima pretrage, ali da zaradite te zvezde, morate da otvorite svoj sajt za komentare i kritike.

     

    04. Budite jedinstveni

    Svaka stranica na sajtu treba da ima jedinstven naslov, opis, URL i sadržaj. Ovo je više tehnički, i to je važno za Google da bi korisnici mogli da utvrde šta je stranica o tome i jel vredi, uključujući u njihovom indeksu stranica.

     

    05. Potražite pomoć

    Kada imate konkretno pitanje, nađite jedan od mnogih korisnih zajednicama na Internetu će vam pomoći da dobijete odgovore. Postoji Moz zajednica, Google forum, i mnogi drugi koji mogu da vam daju konkretne odgovore na pitanja seo, posebno kao početnik. Ako su  stvari  teže, možda će biti potrebna  stručna pomoć. Pogledajte preporučene liste Moz da pronađete renomiranu firmu za pomoć.

     

    06. Brzina sajta

    Google brže sajtove rangiraja bolje. Postoji tona tehnike koje mogu da se iskoriste da ubrzate svoj sajt, ali su šanse da prvi korak pogledom na sliku sporog sajta će biti kompresija. Morate neko vreme provesti u korišćenju alata, da svoju omiljenu sliku uredite, kroz Photoshop ili nekog drugog alata, da pronađete ravnotežu između kvaliteta i veličine slike. Google i vaši korisnici će Vam biti zahvalni.

     

    07. Obavezne smernice

    Google objavljuje smernice i webmaster će vam pomoći da izbegnete kazne . Većina ovih smernica su prilično jednostavne , ali ako imate bilo kakvih pitanja , obratite se  profesionalcima . Prvo budete kažnjeni , ili još gore zabranjeni , što Google može sprečiti  rangiranja mesecima ili godinama.

    Pisaćemo o tome šta Google kažnjava u nekim od narednih postova...

     


    Poslednja izmena: 02. јун 2016. 23.33.49 CEST"