Forumi » Zenske price

Jeftini, a efektni trikovi za negu

    • 1436 postova
    08. јун 2016. 22.41.48 CEST

    Da biste bili negovani, ne morate da potrošite bogatstvo na skupe kozmetičke preparate. Baš suprotno, postoji nekoliko vrlo jednostavnih trikova na koje nećete potrošiti mnogo novaca.


    LJUŠTENJE KOŽE
    Ako vam se koža ljušti, uradite piling od dve kašike morske soli i četiri kašike maslinovog ulja. Kružnim pokretima utrljajte smesu u kožu, lice isperite i dobro osušite peškiromm nežno pritiskajući kožu. Nakon toga ne morate da stavljate kremu na lice, jer mineralne materije iz morske vode delotvorno čiste kožu, a zahvaljujući maslinovom ulju, koža će dugo ostati glatka.


    PODOČNJACI
    Tamni podočnjaci su zaista prava napast, ali možete da ih uklonite ne samo brzo već i efikasno. Stavite u zamrzivač dve obične metalne kašike, a nakon pet minuta stavite ih na kapke kako bi šok od hladnoće opustio vaše limfne žlezde i na taj način uklonio dosadne i ružne podočnjake. Drugo rešenje mogu da budu sva koluta jabuke koje treba staviti na kapke. trik je u tome, što voćne kiseline utiču na smanjenje crnila oko očiju i ujedno hrane vašu kožu zahvaljujući vitaminima A i C.


    DEHIDRIRANA KOŽA
    Najbolja pomoć za dehidriranu kožu je domaća maska od meda jer mlečni šećer vlaži kožu i umanjuje bore. Pomešajte dve kašike meda sa dve kašike pavlake. Nakon deset minuta isperite lice mlakom vodom i izgledaćete svežije nego ikad.


    MLADOLIKI TEN
    Za lep, mladoliki izgled kože mnogi se kunu u vrlo jednostavan "beauty tretman". Povremeno masirajte kožu toplim maslinovim uljem. Naime, vitamini A, C i E, koji se nalaze u maslinovom ulju regenerišu ćelije kože i sprečavaju nastanak bora i ubrzano starenje kože.


    MRTVE ĆELIJE UKLANJA VOĆE
    Nežne voćne kiseline koje se nalaze u narandži uspešno će odstraniti mrtve ćelije na koži i skupiti proširene pore ako lice blago izmasirate kriškom ovog voća bogatog vitaminima.


    LEPI NOKTI
    Za lepe nokte ne morate da idete u salon jer pripravak možete da napravite i kod kuće. Odstranite lak za nokte, ako ga imate, a nakon toga u njih umasirajte limunov sok. On će izbeliti vaše nokte i dati im svežinu i čvrstoću.


    SJAJNA KOSA
    Ukoliko želite sjajnu kosu, pomešajte malo jabukovog sirćeta sa vodom (u razmeri 1:3). Nakon što operete kosu, isperite je ovom mešavinom i hladnom vodom, a ako vam smeta prepoznatljiv miris jabukovog sirćeta, dodajte par kapi nekog aromatičnog ulja.


    ISPUCALE USNE
    Ako vas muče ispucale usne, namažite ih medom! Med će trenutno delovati na njih i izgledaće sočno i negovano.


    BLISTAV OSMEH
    Soda bikarbona je super stvar za belinu zubi. Sve što vam treba jeste malo sode i malo soli. Tom mešavinom iščetkajte zube i razlika će biti vrlo primetna.