Forumi » Turističke zanimljivosti

Opet nešto novo u Dubaiju!

    • Moderator
    • 592 postova
    28. јун 2016. 10.15.08 CEST

     

    Dubai je dodao još jednu stavku na listu svojih zadivljujućih atrakcija koje se moraju videti, a to je nova Terasa čuvenog hotela u obliku jedra, Burj Al Arab Jumeirah.

     

    Novi prostor na otvorenom pruža se oko 90m iznad vode zaliva, pružajući gostima fantastičan pogled na plažu dok ispijajući koktele uživaju u suncu. Fotografije su očaravajuće, sa 400 ležaljki rasutih po novoizgrađenom prostoru, koje okružuju fantastičan „infinity“ bazen koji izgleda kao da se direktno sliva u Arapsko more. Postoji bazen sa slatkom ali i onaj sa morskom vodom, bar sa odličnim koktelima i sjajan restoran koji nudi ukus Kalifornije u Dubaiju. Gosti koji pored bazena žele više privatnosti imaju na raspolaganju jednu od 32 klimatizovane privatne kabane u potpunosti opremljene mini barom, mašinom za espreso, televizorom i privatnim batlerom. Hotel, takođe, nudi i osam Kraljevskih kabana, od kojih svaka ima i svoje privatno kupatilo, prostor za tuširanje i terasu.

     

    Standard za luksuz u Dubaiju se nalazi na veoma visokom nivou, ali se čini da je hotel Burj Al Arab i to premašio. Dok gosti hotela „beach club“ mogu da koriste besplatno, posetioci mogu da plate godišnju članarinu koja iznosi 27.000 dolara po osobi ili 34.000 dolara za porodicu. Ova cena uključuje i jedno noćenje u raskošnom hotelskom Kraljevskom apartmanu, vožnju Rols Rojsem sa vozačem, obilazak grada helikopterom i 24-karatnu pozlaćenu člansku karticu.