Forumi » Mobilni uređaji

Skype više ne podržava starije verzije Win Phone, Android i OS X

    • Moderator
    • 779 postova
    28. јул 2016. 10.53.53 CEST

     Skype više neće podržavati starije verzije Windows Phone, Android i OS X sistema

    Microsoft je objavio da će prestati sa podrškom za starije verzije određenih operativnih sistema na svom Skype servisu. Aplikacija je evoluirala tokom godina i sada podržava veliki broj novih funkcija, tako da je razumljivo što neke platforme ne mogu da prate korak i podržavaju Skype. S druge strane, moguće je i da Microsoft ne želi da troši resurse na toliko platformi koliko je prisutno na tržištu.

    Prva platforma koja će ostati bez Skype podrške jeste Microsoftov Windows Phone. Skype će sada podržavati samo Windows 10 Mobile, dok će podrška za Windows Phone 8.1 i Windows Phone 8 prestati u oktobru ove godine.

    Potom, Android na uređajima koji imaju verziju od Android 4.0.3 takođe više neće biti podržan najnovijom Skype 6.2 verzijom. Međutim, stariji Skype 4 je moguće pokretati na uređajima koji imaju Android 2.3 ili bolji.

    Na kraju, Skype 7.0 za Mac klijent će raditi samo na macOS 10.9 (Mavericks) ili novijim verzijama operativnog sistema, dok će starije verzije morati da koriste web klijent od oktobra.

    Izvor:GSMArena

    Save

    Save

    Save