Forumi » Mobilni uređaji

Wi-Fi Only funkcija stigla na Android verziju Google Maps

    • 378 postova
    28. јул 2016. 11.11.53 CEST

     Wi-Fi Only funkcija stigla na Android verziju Google Maps

     

    Google Maps v9.32 donosi nekoliko promena korisnicima Android platforme, ali će ih oni dobijati postepeno. Da ste dobili novo ažuriranje znaćete ukoliko imate Wi-Fi Only opciju u podešavanjima.

     

    Uključivanjem ove funkcije, mapiranje više neće biti povezano na mobilno povezivanje, već je ideja da korisnici mogu da sačuvaju podatke korišćenjem aplikacije za navigaciju u određenim oblastima kada su offline. Ukoliko imate Wi-Fi Only uključen, videćete plavu traku u vrhu ekrana koja će vam ukazivati da je funkcija uključena. Videćete i mali podsetnik koji vam poručuje da će se neki podaci možda koristiti sa ovakvim podešavanjem, iako će to biti značajno manje nego kad je Wi-Fi Only isključen.

     

    Android verzija Google Maps aplikacije je dobila još jednu funkciju, a to je mogućnost da ukoliko putujete vozom ili autobusom i postoje kašnjenja na pojedinim rutama, saznate da li drugi autobus stiže na vreme. Ukoliko sve drugo propadne, ostaje kao opcija Uber u državama gde funkcioniše, ili taksi. Još uvek nema informacija kada bi nova verzija Google Maps mogla da stigne svim korisnicima.

     

    Izvor:Phonearena