Forumi » Zaštita mobilnih uređaja

Istraživači poručuju da iMessage nije sasvim bezbedan

    • 378 postova
    16. август 2016. 11.37.28 CEST

     Istraživači poručuju da iMessage nije sasvim bezbedan

     

    Puno aplikacija za razmenu poruka se hvali svojim bezbednosnih funkcijama ovih dana. Na primer, Whatsapp se ističe funkcijom end-to-end enkripcije. Međutim, ukoliko ste korisnik iMessage platforme, onda bi trebalo da znate da istraživači na Johns Hopkins Univerzitetu sugerišu da ta platforma nije sasvim bezbedna. U izveštaju koji je objavio Patently Apple oni sugerišu da bi Apple mogao da zameni metod enkripcije koji koristi iMessage.

     

    Oni tvrde da je platforma ranjiva na napade koji omogućavaju dešifrovanje pojedinih vrsta priloga, bez obzira na to da li je pošiljalac/primalac na mreži. Ipak treba imati na umu da čitav postupak zahteva dosta tehničke stručnosti, što znači da neće biti lako za prosečnog hakera ali je suština ista.

     

    "Ukupno naše zapažanje je da iako je protokol end-to-end šifrovanja iMessage platforme poboljšanje u odnosu na sisteme koji koriste samo enkripciju mrežnog saobraćaja, poruke poslate preko ove platforme nisu sigurne protiv sofisticiranih napada" poruka je ovih istraživača.

     

    Izvor:Ubergizmo