Forumi » Domaća rock muzika

Kerber

    • 1436 postova
    13. октобар 2016. 15.07.58 CEST

    Priča o grupi KERBER počinje sa onog mesta gde se završava priča o grupi TOP. Naime, poslednja postava grupe TOP, koju su sačinjavali Gale, Toma, Bane, Zoka i Mada, odlučuje da promeni naziv u KERBER. Ovo ime preuzimaju iz grčke mitologije i ono označava troglavog psa koji čuva podzemni svet Had, kako niko ne bi mogao da iziđe iz njega. Ova simbolika biće tokom svih narednih godina sastavni deo imidža grupe i to iskazana, pre svega , kroz nazive albuma, kao i kroz većinu pesama njihovog muzičkog opusa.

    Grupa odmah počinje sa intenzivnim radom i osim r&r standarda, u repertoar uvršćuje i sopstvene kompozicije, stilski snazno orjentisane ka bazicnom rocku, cime su u startu odredili sopstveno muzicko usmerenje, beskompromisno ostajući na tom putu do današnjih dana.

    Na OMLADINSKOM FESTIVALU održanom 20. maja 1983. u Subotici, KERBER, izvodeći sopstvenu kompoziciju MEZIMAC, ubedljivo osvaja prvo mesto i to kako glasovima publike, tako i samog žirija festivala. Ovaj uspeh im otvara vrata za snimanje albuma koji oni znalački koriste i 1983. izlazi prvi album grupe pod nazivom NEBO JE MALO ZA SVE prema istoimenoj kompoziciji. Album je nakon samo nedelju dana prodat u 10.000 primeraka...........

    http://www.kerber.co.yu/biografija.html" target="_blank">KERBER


    Poslednja izmena: 24. октобар 2016. 14.02.53 CEST"