Forumi » Dome, slatki dome

Trikovi za dom bez stresa

  • 1481 postova
  18. октобар 2016. 13.17.17 CEST

  Uređenje prostora u "zen stilu" podrazumeva čiste linije i minimalnu količinu nameštaja, sa ciljem da "otvori" prostor i omogući da se relaksiramo. Raščišćavanjem prostora i korišćenjem prirodnih materijala i "mekog" osvetljenja možete pretvoriti svoj dom u oazu mira. Zato, prilikom uređenja doma imajte u vidu i staru izreku – haos u sobi, haos u glavi.

   

  1. Minimalističko uređenje

   

  Ako uredite svoj dom minimalistički i držite ga urednim, stvorićete ugodnu i umirujuću atmosferu koja neće izazivati stres.

   

   

  2. Svetao enterijer

   

  Enterijer u beloj boji pretvoriće bilo koji dom u utočište od spoljašnjeg sveta i učiniti vizuelno većim i prijatnijim čak i male prostorije. Pogledajte kako bela boja igra važnu ulogu prilikom uređenja malih stanova.

   

   

  3. Zemljani tonovi

   

  Upotrebom braon, bež i narandžastih tonova i prirodnih materijala učinićete da dom deluje neutralnije i u dodiru sa prirodom.

   

                    

   

   

  4. Biljke u domu

   

  Neizostavan element svakog "zen doma" su prirodne biljke jer je poznato da prečišćavaju vazduh, umanjuju stres i povećavaju elan. Pogledajte kojih osam biljaka najbolje čiste vazduh u vašem domu.

   

   

  5. Red u kući

   

  Trudite se da održavate pultove i police urednim čak i u kupatilu, a sitnice koje se ne koriste svakodnevno sklonite od pogleda.

   

   

  6. Zen bašta

   

  Uređivanje peska u minijaturnim pejzažnim vrtovima umiruje i opušta, dok istovremeno podstiče maštu i kreativnost.

   

   

   

  7. Prirodni materijali

   

  Upotreba prirodnih materijala učiniće dom prijatnijim, a možete ih uneti u postojeći prostor i bez renoviranja i većih radova.