Forumi » Nega lica

Kako da izgledate lepo i bez šminke

    • 87 postova
    21. октобар 2016. 22.43.42 CEST

    Da li nekada poželite da napustite kuću bez šminke, ali se plašite da nema načina da izgledate lepo bez nje? To uopšte nije tačno, jer postoji bezbroj načina da izgledamo lepo bez ikakve kozmetike na licu.

    Obrve

    Jedan od sigurnih načina da izgledate lepo je da obrve uvek održavate urednim. Vodite računa o tome da su obrve uvek uredno počupane tako da prate oblik vašeg lica i ne zaboravite da koristite četkicu za obrve.

    Piling

    Morate da vodite računa o svojoj koži ako želite da izgledate lepo bez šminke. Ključ zdrave, sjajne kože je u rednovnom skidanju mrtvih ćelija čime se postiže svežina. Piling dva puta nedeljno će učiniti da vaša koža bude sveža, glatka i sjajna. Redovan piling doprinosti boljem izgledu vaše kože, što je uvek plus kada izlazite bez šminke.

    Trepavice

    Uvek naglasite trepavice! To je još jedan veoma bitan deo vašeg dobrog izgleda bez šminke. Trepavice su zavese vaše duše i moraju uvek biti doterane. Šminkerka poznatih, Karmidi predlaže tanak sloj vazelina koji će učiniti da vaše trepavice izgledaju duže, punije i tamnije! Ako baš želite da naglasite svoje trepavice, onda koristite uvijač za trepavice.

    Usne

    Ako želimo da izgledamo lepo bez šminke, ne smemo da zapostavimo usne! Piling nije neophodan samo našem licu, već i usnama. Napravite brzinski piling usana od šećera i maslinovog ulja ili koristite vlažnu krpu za nežnu masažu usana. Potom nanesite na usne hidratantni balsam koji im daje fin sjaj i pritom ih hidrira.

     

    Hidratantnost

    Bez obzira na tip kože, održavanje vlažnosti kože je ključno za gladak i sjajan izgled, u suprotnom će vaša koža izgledati umorno i istrošeno. Zato je neophodno da održavate kožu mekanom i sjajnom uz pomoć dobre hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom protiv sunca.

     

    Ako ste preskočili šminkanje zato što ste previše umorni ili ste duže spavali, kapi za oči koje uklanjaju crvenilo su vaš najbolji prijatelj. Pomoću njih ćete se na najbrži način rešiti umornih ili krvavih očiju, a vaš pogled će biti bistar i izgledaćete odmornije.

     

    Još jedan način da izgledate lepo i bez šminke je izbeljivanje zuba koje će učiniti da vaš osmeh uvek bude blistav. Koristite trake za izbeljivanje zuba ili gel ovoku. Redovno koristite pastu za izbeljivanje zuba i izbegavajte pića i hranu koji ostavljaju fleke na zubima, kao što su kafa i vino.

     

    Kao što vidite, postoji dosta načina da izgledate dobro bez šminke! Šminka je dobra za isticanje kvaliteta i prikrivanje nedostataka, ali svakako da možemo ponekad da damo našoj koži malo oduška.