Forumi » Nega kose

Dobri i loši preparati za kosu

    • 1436 postova
    24. октобар 2016. 18.46.08 CEST

    Koje sastojke treba tražiti u proizvodima za negu kose?

    Nizak pH nivo
    Ako imate suvu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Takođe, potražite proizvode koji kažu, „intenzivno hidrira“, „protiv starenja“ ili „zaštita od toplote“.

     

    Ulja
    Proizvodi sa hranljivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti u kosu. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suve, krte kose.

     

    Proizvodi za lakše raščešljavanje kose
    Bilo koji proizvod koji odmrsuje kosu i daje joj vlažnost i koji se prska na kosu od korena do krajeva je dobar za kosu. Kada ga nanesete, kosu raščešljajte četkom, a ne češljem. Tako će se proizvod ravnomerno naneti na celu kosu i zaštiti je od spoljnih uticaja fena i vazduha.

     

    Hidrantni balzami
    Izaberite balzam sa sledećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrijum laktat, Natrijum PCA.

     

    Neki alkoholi
    Masni alkoholi su dobri za lokne. Ti alkoholi počinju na dlovo „C“ i „S“: Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

     

    Koje sastojke treba izbegavati u proizvodima za negu kose?

     

    Mirisi
    Što šampon, balzam ili lak za kosu imaju više mirisa, to su štetniji za kosu.

     

    Neki alkoholi
    Alkohol je nepredvidiv - neki alkoholi su dobri za suvu kosu, a drugi nisu. Alkoholi koji se nalaze u lakovima mogu isušiti kosu. Ako već imate suvu kosu, izbegavajte lakove koji sadrže hemikalije koje imaju „prop“ u svom nazivu. Na primjer: Izopropil alkohol, Propanol, Propil alkohol, SD alkohol 40.

    Proizvodi koji isušuju kosu su oni za povećavanje volumena, kao i lakovi za kosu.

     

    Luksuzna nega kose
    Tretmani za dubinsku regeneraciju kose su od suštinskog značaja za one koji imaju suvu kosu. Stručnjaci preporučuju da se jednom mesečno kosa dubinski njeguje u frizerskom salonu, a jednom nedeljno kod kuće. Ako vam je kosa lomljiva, dubinski je treba njegovati dva puta nedeljno, na primer maskom za kosu.

     


    Poslednja izmena: 24. октобар 2016. 18.49.41 CEST"