Forumi » Zenske price

Šta je to što čini žene nesrećnim

  • 87 postova
  25. октобар 2016. 13.03.02 CEST

  Oduvek su nas pratili teški zadaci kroz odrastanje i sam život. Biti žena nije ni malo lako.
  Kada se rodiš postaješ princeza kuće, kada progovoriš – baš si slatka, kada kreneš u školu govore ti da vredno učiš jer je loše biti nevaljala devojčica, dođe pubertet kreću kritike poput- duža suknja, duboke farmerke, dođi kući do 11, nemoj da te komšije vide kako se ljubiš s nekim na ulici, kako si mogla da dopustiš da dobiješ toliko jedinica, daj treniraj nešto, ne želiš da učiš – počni da radiš, ma žensko se rodi da ti krv popije i tako u nedogled. Kreneš na fakultet – gledaj da nam osvetlaš obraz i pazi s kim se smucaš. Nađeš posao – e, sada možeš da se udaš! Udaš se, a onda neko drugi počne sve ispočetka! Zakon prirode je takav.

  Onda shvatimo da celog života radimo ono što drugi očekuju od nas i postajemo hendikepirane za onim što želimo. Odjednom shvatimo da smo nezadovoljne. A nezadovoljstvo je poput virusa, širi se na svako zdravo tkivo, u ovom slučaju na svaki segment našeg života. Shvatimo da smo prvih trideset godina podredile drugima (neke to shvate i kasnije ), počnemo da paničimo i istresamo se na drugima. A bes jedne nezadovoljne žene je poput krika lava u divljini. Bežite dok vas ne pojede!

  Uzmimo u obzir i činjenicu da nam je društvo nametnulo frazu “ žena zmaj”. To je žena uspešna u svemu, žena koja sve razume, sve može, sve radi i sve zna. U slučaju da neka ne ispuni nešto od navedenog, pada u očaj i postaje nesrećna i nezadovoljna. Rezultati ovog nezadovoljstva su sledeći: prekid veze, prijateljstva, svađa sa porodicom, nestabilni odnosi s ljudima u okruženju, slabi rezultati na poslu, pogrešni izbori, razvod, očaj, depresija… Želite li još rezultata? Naravno da NE!

  Zato svim ženama savetujem da svakog dana stanu pred ogledalo i zapitaju se šta ih čini srećnim? A, onda kada shvate i priznaju, neka preuzmu prvi korak ka ostvarenju svojih ciljeva jer jedino tako mogu doći do rezultata. Odlaganje problema ne dovodi do rešenja. Budite svesne sebe i svojih kvaliteta, pohvalite sebe i za najmanji pomak koji ste napravile, recite da možete sve da učinite, a posebno da držite život u svojim rukama! Radite ono što volite jer osmeh koji izaziva to zadovoljstvo niko vam ne može oduzeti. Setite se i najsitnijih detalja kada ste učinili nešto što niko drugi nije mogao, setite se kada ste pomogli dečku ili mužu da reši neku situaciju, setite se kada vam se neko zahvaljivao jer bez vas ne bi mogao uspeti. Ma setite se i najbanalnije stvari, a to je da bez vas ni kuća ne bi bila čista. To će vam i te kako izmamiti osmeh na licu. I da, setite se da bez vas ne bi bilo onoga što već sada imate.

  Volite svoje JA! Ne, to nije fraza, to je istina! Jer, sve nesrećne i nezadovoljne žene imaju malo ljubavi za sebe, a samim tim i malo volje da nešto promene!

  POČNITE DA VOLITE SEBE!

  IZVOR