Forumi » ŠrafNciger - Muško ćoše

Afrodizijaci

  • 1452 postova
  06. новембар 2016. 17.19.11 CET

  Poznato je da pojedine namirnice imaju afrodizijačko dejstvo i da se njihovom upotrebom jača seksualna želja. Uživajte u hrani koja budi strast.

  Badem
  Badem sadrži magnezijum, fosfor, cink, vitamin E koji poboljšavaju funkcije polnih organa. Magnezijum iz ove namirnice podiže nivo serotonina u organizmu. Badem sadrži arginin koji povečava protok krvi i sprečava nastanak erektivne disfunkcije. Ovaj sastojak može da poveća i broj spermatozoida.

  Čokolada
  Čokolada sadrži supstance kao što su kakao, kofein, teobromin i serotonin. Ona je bogata noradrenalinom koji utiče na poboljšanje raspoloženja i budi seksualnu želju. U svom sastavu čokolada ima feniletilamin ili “hemikaliju ljubavi”, koja deluje kao stimulans.

  Banana
  Istraživanja su dokazala da banane obiluju enzimom bromelainom, koji pojačava libido kod muškaraca, a bogate su i vitaminom B koji je neophodan za proizvodnju seksualnih hormona.

  Smokve
  Smokve imaju jaka afrodizijačka svojstva. Veoma su kalorične. Istočni narodi smatraju ih za rajsko voće. Smokve su bogate aminokiselinama, za koje se smatra da pojačavaju erekciju kod muškaraca.

  Lubenica
  Istraživanja pokazuju da lubenica ima jaka afrodizijačka svojstva. Ona sadrži citrulin, sastojak koji opušta krvne sudove i koji sprečava erektivnu disfunkciju. Lubenica sadrži vitamin C i A, beta-karoten i štiti telo od dehidratacije.

  Čili papričice
  Čili papričice se smatraju najjačim seksualnim stimulansom. One sadrže aktivnu materiju kapsaicin koja uvećava seksualnu moć. Papričice pospešuju izlučivanje hormona sreće, a ubrzavaju i metabolizam.