Forumi » Nega kose

Nega kose u zimskom periodu

    • 1436 postova
    06. новембар 2016. 17.46.52 CET

    Kosu tokom zime oštećuju vetar i mraz, kao i suv vazduh od grejanja. Otkrivamo vam kako da vaša kosa bude lepa i zdrava. Pridržavajte se naših saveta.

     

    Kapa štiti kosu
    Tokom zime nosite kape i šešire jer će zaštiti vašu kosu od hladnoće. Takođe, kosa će manje biti oštećena ako je skupljena. Treba izbegavati korišćenje prese za kosu, često farbanje i pravljenje lokni figarom.
    Koristite serume za hidrataciju
    Kosa će vam biti lepa i sjajna ako je hidrirate. Tokom zime koristite serume koji su namenjeni hidrataciji kose. Nakon pranja kose nanesite nekoliko kapi seruma na još mokre krajeve. Krajevi kose više neće biti suvi.

     

    Ricinusovo ulje za negu kose
    Ricisunovo ulje je odlično za negu kose. Hidrira kosu, podstiče njen rast, popravlja oštećenja nastala usled čestih farbanja, vraća kosi mekoću i sjaj. Za negu koristite hladno ceđeno ricisunovo ulje. Treba ga nanositi na vlažnu kosu. Nanesite malu količinu ricisunovog ulja na koren ili krajeve kose, prekrijte plastičnom kesom, omotajte toplim peškirom i sačekajte oko 2 sata. Isperite kosu, utrljajte regenerator i opet isperite.

     

    Koristite četku od prirodne dlake
    Ukoliko želite da vam kosa bude zdrava, česljajte se četkom od prirodne dlake. Ona ne krza zamršene vlasi i poboljšava resorpciju sebuma, koji deluje kao prirodni regenerator za kosu.