Forumi » IT Vesti

WhatsApp Status, još jedan pokušaj Facebooka da kopira Snapchat

    • Moderator
    • 779 postova
    08. новембар 2016. 08.17.46 CET

     WhatsApp Status je još jedan pokušaj Facebooka da kopira Snapchat Stories

     

    Facebook je čini se,  veoma teško prihvatio činjenicu da nije uspeo da kupi Snapchat. Ovo je eskaliralo do te mere da gigant konstantno pokušava da emulira Snapchat servis - prvo objavom sopstvenog sličnog servisa (Slingshot) a potom ubacivanja funkcije poput Snaphat Stories u Instagram i Facebook Messenger aplikacije.



    Sada najnovija aplikacija, koja je u vlasništvu Facebooka - WhatsApp, dobija Stories klona. WhatsApp Status je funkcija koja funkcioniše gotovo istovetno kao opcija prethodno implenetirana na Instagramu.



    Status će WhatsApp korisnicima omogućiti postavljanje fotografija na svoje Status stranice. Novi Status tab će se pojavljivati u okviru aplikacije, zajedno sa Chat i Calls opcijama. Korisnici će u ovoj situaciji moći da vide sopstveni Status, kao i onih koji dele korisnikov sadržaj. Oni će moći da izaberu ko može da vidi njihov Status, a takođe mogu i da prate ko je sve video status. Pored fotografija biće moguće i slati tekstualne apdejte statusa.



    Pomenuta finkcija je trenutno u okviru Android beta aplikacije, a kako bi se omogućila, zahteva rootovani uređaj i Xposed modul. Očekuje se da će u budućem periodu WhatsApp Status biti dostupan svim korisnicima na različitim platformama.



    Izvor:GSMArena