Forumi » Zanimljivosti

Pariška plutajuća teretana

    • Moderator
    • 592 postova
    03. јануар 2017. 13.39.49 CET

     

    Italijanska firma "Carlo Ratti Association" je došla na zanimljivu i odličnu ideju odnosno način kako potaknuti što više ljudi da vežbaju. Oni su osmislili brod "Pariška navigacijska teretana" koji bi ljubitelji teretane koristili za plovidbu rekom Senom u Parizu a poktretala bi ga ljudska energija tokom treniranja.

    Po zamisli ove gore navedne kompanije brod bi bio dugačak 20 metara a mogao bi da primi do 45 ljudi.

    "Pariška navigacijaka Teretana istražuje potencijal za iskorištavanje ljudske snage ", izjavio je vlasnik firme Carlo Ratti.

    "Paris Navigating Gym istražuje potencijal iskorištavanja ljudske snage. Fascinantno je videti kako se energija proizvedena vežbanjem u teretani može iskoristiti za pokretanje broda. Ovaj projekat pruža opipljivo iskustvo onoga što se krije iza apstraktnog pojma kao što je električna energija"

     

    Ova neobičan, zanimljiv ali i zdrav projekat još uvek uvek u razvoju, ali dizajneri procjenjuju da bi mogao biti završen za otprilike 18 meseci.

    "The Paris Navigating Gym " brod teretana bi radila pretvaranjem snage pedala bickla u teretani u električnu energiju.

    Međutim, ako ipak ne bude dovoljan broj putnika u teretani za pokretanje broda, bord će biti u mogućnosti koristiti obnovljive izvore energije, poput fotonaponskih ćelija na krovu.