Forumi » Napravi sama

Kako očistiti mašinu za sušenje veša

    • 87 postova
    04. јануар 2017. 17.14.05 CET

    Leti se mašina za sušenje veša sigurno ne koristi onoliko koliko je koristimo tokom jeseni i zime jer se veš napolju u to vreme jako teško suši. Nakon svakog leta trebalo bi detaljno očistiti mašinu za sušenje da bi bolje radila, a to je nešto komplikovaniji proces od čišćenja mašine za pranje, ali ne brinite jer mi imamo detaljan priručnik kako da to uradite.

    Iako je posao prilično zahtevan veoma je važan, jer ako se ne čisti redovno sušilica postaje opasna i može čak doći do požara. Sve one dlačice koje ostanu nakon svakog sušenja u vašem filteru, mogu završiti i kod strujnog kabla i grejača, a veoma su zapaljive i zato bi sušilicu trebalo čistiti svakih 6-12 meseci u zavisnosti od upotrebe.

    - Za početak isključite mašinu iz struje, a možete i skinuti crevo koje se nalazi sa zadnje strane i dobro ga istresite ili čak operite.

    – Uzmite u obzir da je svaka sušilica drugačija, ali postoji nekoliko zajedničkih stvari koje su kod svih modela jednaki.

    - Trebalo bi da sa šrafcigerom otvorite poklopac koji se nalazi na zadnjoj strani sušilice i čim ga skinete primetićete koliko otpada i dlačica je tamo dospelo. Da biste sve detaljno očistili koristite usisivač i neku četkicu. Ovo nemojte raditi površno, ako ste već skinuli poklopac detaljno očistite sve delove, podignite svaku žičicu.

    - Isto tako, usisajte i unutrašnjost bubnja kao i mesto gde se nalazi filter. Sigurno ste već do sada primetili kako je nemoguće prstima izvući svu prljavštinu koja je vidljiva kad izvučete filter. Kad ste sve usisali, sve prebrišite krpom i nekim univerzalnim sredstvom za čišćenje, sve vratite na svoje mesto, uključite sušilicu i ponovno je isprobajte.

    Sigurni smo da ćete odmah primetiti kako sušilica bolje suši, kako je veš topliji nego ranije i kako samo sušenje traje kraće nego obično. I ono što je najvažnije, sušilica će biti sigurnija za upotrebu i neće biti bojazni od požara.