Forumi » Dome, slatki dome

Najlaksi nacin da ocistite mikrotalasnu

    • 11 postova
    31. јануар 2017. 15.02.31 CET

    Bilo koji moderan dom je bukvalno prepunjen sa opremom. Osim toga, bez obzira na porodične prihode, ljudi dosta novca izdvajaju za tehničke uređaje. U domaćinstvima popularnost je i dalje podeljena između PC / laptop i TV, za petama im je  mikrotalasna. Nije ni čudo: sa našim ritmom života, zagrevanja hrane od juče, ili kupiti na putu do kuće  poluproizvod je mnogo lakše nego svaki put da se direktno kuva.

    Međutim, često korišćenje mikrotalasne određuje i čišćenje. Primetili ste mrlje na zidovima, ili vam je pokvario apetit gadan miris? Dakle, vreme je za čišćenje mikrotalasne.

     

    Odlučili ste da očistite mikrotalasnu, "staromodno" (krpom ili sunđerom), najverovatnije očekuješ poteškoće. Mrlje od supe ili komadića hrane nije tako teško ukloniti. Zašto Vam savetujemo da koriste "metod pare" prečišćavanje. Da biste to uradili potrebno je:
    1. posuda, da se zagreje u mikrotalasnoj (napravljen od specijalne plastike ili keramike);
    2. sirće;
    3. Limun eterično ulje, sok od limuna ili parče limuna (odokativno);
    4. Sunđer

     

     

    U činiju sipajte dve čaše vode i dodati dve kašike sirćeta, kriške limuna ili kap eteričnog ulja limuna. Stavite u činiju drvenu čačkalicu da bi se smanjio rizik od prekomernog ključale vode. Uključite mikrotalasnu 5min na najjaču temperaturu i zatim ne otvarajte 3 minuta da par odradi svoje.

    Prebrišite sunđerom i suvom krpom ili ubrusom. Videćete kako lako spada prljavština i kako će vaša mikrotalasna zablistati.