Forumi » Dome, slatki dome

Lezi beg - napravite sami

    • 11 postova
    31. јануар 2017. 18.49.49 CET

    Napravite sami svoju stolicu za uživanje, ona može biti bilo kog oblika koji vam se sviđa. Prava ivica dušeka je podeljena na tri dela, u sloju od dva identična spoljna dela.

     

    LEZI BEG
    Svi materijali potrebni za proizvodnju lezi bega, može se lako nabaviti u prodavnicama za šivenje. Kuglice kupite u  preduzećima koja se bave proizvodnjom termoizolacionih materijala.
    Kupovinom stiropora, imajte na umu da će kuglice biti teške i leteće svuda - neće biti ravnomerno raspoređena po lezi begu, zato je najjednostavnija opcija  veliki jastuk, stolica ili krevet da vam ne klizi i beži dok radite.

    1. Izrezati materijal (na primer, prema šemi kao što je prikazano, a možete i sami smisliti nešto kao običan kvadrat ili ovalno)  veličine za vas, obavezno dodajte 1,5 cm. na svakoj strani, zbog šivenja. To je za prvi sloj u koji idu kuglice.

     

    2. Sve delove lagano ufircajte iglom i koncem ili što bi se reklo ručno.  Prišijte i rajsferšlus na spoljni deo. Spoljni materijal vodite računa da može da se pere, lakše će vam biti za održavanje. Kad ste to uradili sve detalje povežite na mašini za šivenje, a zatim uklonite privremene konce. Materijal sa kojim će biti presvučen lezi beg dodajte 30 cm na šemu.

     

    3. Ispeglajte sve spojeve.

    4. Uklonite sve oko sebe da imate prostora.

    5. Napunite odgore poklopac stiroporom, uz pomoć plastične boce sa unapred isečenim donjim delom. Da se loptice ne bi rasule, treba bocu oblepiti lepljivom trakom da pokrije rupu u stolici.

     

    6.Odokativno vidite koliko vam je potrebno kuglica, nemojte da preterate...

     

    Lako, brzo i jednostavno dobijete zanimljiv i neobičan detalj za vašu sobu i vaš lezi beg.

    Ne stavljajte lezi beg blizu izvora toplote.

    Save


    Poslednja izmena: 31. јануар 2017. 19.16.42 CET"