Forumi » Mudre misli

NEALE DONALD WALSCH

  • 1436 postova
  20. фебруар 2017. 21.43.27 CET

  Strah je energija koja steže, zatvara, uvlači, beži, skriva, otima, oštećuje. Ljubav je energija koja širi, otvara, uzvraća, ostaje, otkriva, deli, leči. Strah pokriva telo odećom, ljubav nam dozvoljava da stojimo nagi. Strah grabi i nagriza sve što imamo, ljubav daje sve što imamo. Strah drži zatvorenim, ljubav drži dragim. Strah zarobljava, ljubav oslobađa. Strah nagriza, ljubav ublažuje. Strah napada, ljubav oporavlja.

  • 1436 postova
  20. фебруар 2017. 21.48.19 CET

  Najdublja tajna života je da on nije proces otkrivanja, već proces stvaranja. Vi ne otkrivate sebe, već stvarate sebe iznova. Nastojte, zato, ne otkriti Ko Ste, već odredite Ko Želite Biti.

  • 1436 postova
  20. фебруар 2017. 21.51.30 CET

  Možete znati da ste velikodušni, ali dok ne uradite nešto što prikazuje velikodušnost, nemate ništa osim pojma o velikodušnosti. Možete znati da ste ljubazni, ali dok ne učinite nekom ljubaznost, nemate ništa osim zamisli o sebi.

  • 1436 postova
  24. фебруар 2017. 13.35.23 CET

  Ako se osećate dobro posle negiranja sebe, onda je u vašem svetu to dobro. Ako se osećate loše, onda je loše. U većini slučajeva se ne možete odlučiti. Odričete se ovoga ili onoga, jer kažete sebi da to trebate učiniti. Onda kažete sebi da je to bilo ispravno uraditi - ali se čudite zašto se ne osećate dobro. I tako prva stvar koju treba uraditi je prestati sa donošenjem suda o sebi. Otkrijte šta je želja duše i sledite je. Sledite dušu. Duša žudi za najuzvišenijim osećanjem ljubavi koje možete zamisliti. To je želja duše. To je njena svrha. Duša traži osećanje. Ne znanje, nego osećanje. Ona već ima znanje, ali znanje je relativno. Osećanje je iskustvo. Duša želi osećati sebe i na taj način upoznati sebe u svom vlastitom iskustvu.

  • 1436 postova
  24. фебруар 2017. 13.37.36 CET

  Ljubav nije nedostatak osećanja (mržnje, ljutnje, žudnje, ljubomore, pohote), već zbir svih osećanja. To je suma svega. Zajednički iznos. Sve. Dakle, da bi duša doživela savršenu ljubav, ona mora doživeti svako ljudsko osećanje.