Forumi » Windows 10

Najnoviji Windows 10 preview

    • Moderator
    • 779 postova
    09. јун 2017. 18.46.07 CEST

    Najnoviji Windows 10 preview donosi brojna poboljšanja

     

    Microsoft je objavio novi preview build za Windows 10, članovima Windows Insider programa. Najnovija verzija vraća neke stare funkcije (mogućnost pinovanja sajtova u taskbar uz Edge browser), a tu su i poboljšanja za onscreen tastaturu, Start Menu i Action Center.



    Neke od najzanimljivijih novih funkcija se odnose na korisnike digitalne olovke sa tabletom ili laptopom. Sada je moguće koristiti olovku za skrolovanje, na isti način kako biste koristili i prst. Tu je i "find my pen" funkcija. Olovka nema GPS ili servise za lociranje, ali ono što Windows 10 može jeste da korisniku kaže gde se računar nalazio poslednji put kada je olovka korišćena, što će svakako uštedeti vreme prilikom traženja.

     

    mic2_8.jpg

    Funkcija prepoznavanja rukopisa sada uključuje "conversion & overflow model" model, koji omogućava nastavak pisanja prebacivanjem završenih reči ulevo, dok se ne sklone sa ekrana.

     

    mic3_2.jpg


    Ostale izmene koje donosi Windows 10 Preview Build 1625, uključuju noviju onscreen tastaturu koja implementira funkcije sa Windows 10 Mobile tastature za telefone, glasovnu podršku za diktiranje teksta  na engleskom ili pojednostavljenom kineskom, potom novu prečicu za unošenje emotikona i drugo.



    Detalji o svemu što Windows 10 Preview Build 1625 donosi se mogu pronaći ovde.