Forumi » Dome, slatki dome

8 korisnih načina da upotrebite pastu za zube

  • Moderator
  • 574 postova
  01. август 2017. 12.41.55 CEST

  1. Imate dosadnu mrlju na majici koja nikako da se skine?

   

  Imate dosadnu mrlju na majici koja nikako da se skine?
  Foto: svinsight
   
  Pasta za zube će vam pomoći kod fleka od trave, karmina ili mastila. Jednostavno stavite dosta paste na mrlju, preklopite tkaninu i enegrično trljajte. Zatim isperite toplom vodom.
   
   

  2. Nerviraju vas fleke i ogrebotine na mobilnom telefonu?

   

  Nerviraju vas fleke i ogrebotine na mobilnom telefonu?
  Foto: goodyfeed
   
   
  Otisci prstiju na ekranu mobilnog telefona zaista umeju da budu dosadni. Ako nemate odgovarajuću krpu za čišćenje, stavite malo paste na ekran i protljajte krpicom. Pasta za zube pomaže i kod ogrebotina na ekranu. Stavite malo paste na ogrebotinu i blago razmažite. Ovo neće pomoći da ogrebotina nestane, ali će je popuniti i izgladiti.

   

   

  3. Želite da ispolirate nakit?

   

  Želite da ispolirate nakit?
  Foto: info.jewelersmutual
   
  I tu vam pasta može pomoći. Ona može da očisti sve od srebra, zlata pa do vašeg dijamantskog prstena. Stavite pastu na staru. mokru četkicu za zube i nežno trljajte nakit. Operite toplom vodom. Iznenadićete se koliko će vaš nakit ponovo sijati.
   
   

  4. Vaša deca obožavaju da crtaju markerima i flomasterima po zidovima u kući?

   

  Vaša deca obožavaju da crtaju markerima i flomasterima po zidovima u kući?
  Foto: linkbeef
   
  Ne brinite, i tu vam pasta može pomoći. Navlažite krpu, stavite pastu na nju i trljajte. Ovo će brzo i lako ukloniti umetnička dela vašeg deteta.
   
   
   

  5. Isflekali ste tepih?

   

  Isflekali ste tepih?
  Foto: bestcarpetcleanerreview
   
  Fleke na tepihu su frustrirajuće za većinu ljudi, naročito jer je teško pronaći pravo sredstvo koje će ih ukloniti. Stavite pastu za zube na fleku i trljajte sunđerom ili krpom. Nakon toga, operite čistom vodom i nemojte usisavati dok se potpuno ne osuši.
   
   

  6. Svež miris u automobilu?

   

  Svež miris u automobilu?
  Foto: autoweek
   
  Pasta za zube ne mora da osvežava samo vaš dah, već i vaš automobil može mirisati sveže poput mente. Ne verujete nam? Stavite četvrtinu paste za zube u papirni ubrus i zavijte. Ostavite ga negde u automobilu, a soda bikarbona iz paste učiniće da ceo vaš auto miriše neverovatno.
   
   

  7. Zamagljeno ogledalo?

   

  Zamagljeno ogledalo?
  Foto: nsxprime
   
  Svi mrzimo da čistimo zamagljeno ogledalo nakon tuširanja, naročito jer nam ribanje oduzima mnogo vremena. Ali, ako istrljate ogledalo pastom za zube i očistite mokrom krpom, ogledalo se neće zamagliti nakon tužiranja vrelom vodom i uštedećete mnogo vremena.
   
   

  8. Vaš pas neprijatno miriše?

   

  Vaš pas neprijatno miriše?
  Foto: what-dog
   
  Vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko je ponekad teško izboriti se sa neprijatnim mirisom životinje. Pokvasite krzno vašeg psa vodom, i trljajte ga sa malo paste za zube oko 5 minuta. Isperite sa vodom i vaš pas će mirisati sveže poput mente.