Forumi » Rešenje za sve probleme

Kako ostati svež tokom putovanja

    • Moderator
    • 592 postova
    02. август 2017. 10.12.25 CEST

     

     

    Sa sve većim brojem obaveza i sve manje vremena za uživanje u odmoru i obilascima, pritisak da svaki trenutak tokom putovanja iskoristimo na najbolji mogući način postaje sve veći. Popularni „city break“ odmori tokom kojih imate tek nekoliko dana za obilazak nekog od evropskih ili svetskih gradova naročito su česti u poslednjih nekoliko godina jer pružaju mogućnost obilaska veoma interesantnih destinacija u kratkom vremenskom roku. Međutim, kako bi ovaj način putovanja protekao što prijatnije potrebno je poštovati neka od „zlatnih pravila“ i uvek imati osveženje na dohvat ruke – bilo u obliku kozmetičkih proizvoda, vode ili prirodnog soka, ili omiljenog napitka iz kafe automata.

     

    Prijatelj broj 1 – voda

     

    Bilo da se radi o hidrirajućoj kremi za lice ili o flašici s vodom koju ćete u svakom trenutku nositi sa sobom, voda je najveća dragocenost na putovanju. U nekim slučajevima može biti i od životne važnosti, posebno ukoliko krenete u obilazak manje naseljenih predela u kojima je teško pronaći prodavnicu. Čak i u većim gradovima ovo pravilo ne treba zanemariti s obzirom da, tokom letnjih meseci, temperatura u državama južne Evrope često premašuje četrdeset stepeni. Voda bi, kada su napici u pitanju, svakako trebalo da stoji na prvom mestu na listi stvari za poneti, daleko ispred alkoholnih ili napitaka sa dodatim šećerom. Pored vode, u putnoj torbi mogu se naći i prirodno ceđeni sokovi, naročito oni od sezonskog voća i s velikim procentom vitamina C. Na ovaj način dodatno ćete zaštititi imuni sistem i pripremiti ga za naporan put.

     

    Vitaminsko osveženje

     

    Sveže ceđeni sokovi od voća i povrća najprijatnija su letnja osveženja. Bogati vitaminima i mineralima, okrepljuju i blagotvorno utiču na čitav organizam. Da biste bili u top-formi dovoljno je da dnevno popijete po jedan sok.

     

    Napravite pauzu uz kafu

     

    Većina aerodroma, železničkih i autobuskih stanica, kao i trgova i ulica, opremljena je kafe automatima. Ovo nikako nije slučajnost, s obzirom da je kofein kao izvor energije i pokretač naročito potreban onima koji su u stisci s vremenom i imaju pred sobom do detalja isplaniran obilazak grada. I tokom samog obilaska, kao i na samom početku, korisno je često praviti kraće pauze koje će Vam pomoći da saberete misli, dobro osmotrite mesto na kom se nalazite, kao i da sačuvate energiju na duže staze. Naročito su praktični, ali i pristupačni, kafe automati, koji će Vam omogućiti da u šoljici svog omiljenog napitka uživate na mestu po svom izboru, poput parka ili obale reke.

     

    Koristite kozmetiku pametno

     

    Tokom putovanja, a naročito onih koja uključuju letenje avionom, potrebno je u pojačati rutinsku dnevnu kozmetičku negu kako biste zadržali lepu kožu lica i tela. Već pomenuto pravilo hidratacije svakako treba da bude na prvom mestu, a pored njega važno je i pravilno čišćenje lica i skidanje šminke, kao i što bolje održavanje lične higijene. Koža veoma lako može da dehidrira, posebno ako tokom putovanja menjate klimu ili usled promena u vazdušnom pritisku u kabini aviona.

    Takođe, veoma je važno tokom putovanja koristiti minimalnu količinu šminke. Osnova treba da bude neka hidratantna krema, a osim nje na lice je dovoljno naneti malu količinu maskare i korektora. Na putovanju ne treba zanemariti ni usne, koje su veoma sklone pucanju, kao ni kožu tela koju svakodnevno treba negovati preparatima sa zaštitnim faktorom protiv štetnih UV zraka.

    Enregistrer


    Poslednja izmena: 02. август 2017. 10.19.43 CEST"