Forumi » Windows 10

Windows 10 dobija Startup Settings meni

    • Moderator
    • 779 postova
    17. октобар 2017. 09.26.25 CEST

     Windows 10 dobija Startup Settings meni

     


    Sistem na korisnikovom računaru se nikada ne podiže tako brzo kao prvog dana kada se pokrene. Naravno, ovo je zbog toga što se instalira gomila programa koji insistiraju da se pokreću po startovanju računara, a proces bootovanja se značajno usporava.


    Microsoft već duže vreme nudi način da se vidi koje aplikacije su pokrente u startupu, ali je u Windows 10 verziji ova funkcija bila skrivena u Task manager tabu. Microsoft je počeo sa testiranjem novog Startup menija u Windows 10 Settings aplikaciji. Funkcija je deo Windows 10 Build 17017, koji se trenutno isporučuje članovima Windows Insiders Programa. Takođe, deluje da stiže sa podrškom za Universal Windows Platform aplikacije.



    Očekuje se da će Startup Settings stići u prvom većem ažuriranju nakon Fall Creators Update-a, koje trenutno koristi kodno ime Redstone 4, ili RS4.



    Novi Startup Settings nudi listu Windows aplikacija koje se pokreću kada se računar startuje, zajedno sa opcijom da se stopiraju ove radnje.



    Windows 10 Build 17017 će takođe doneti i Cortana Collections, koji omogućava lakše organizovanje stvari koje su sačuvane od strane Microsoftovog virtuelnog asistenta.



    Izvor: Liliputing