Forumi » Održavanje i zaštita kompjutera

Firefox i 1Password obaveštavaju o kompromitovanim podacimai

    • Moderator
    • 779 postova
    29. јун 2018. 10.37.45 CEST

     Firefox i 1Password donose obaveštenja ukoliko su vam podaci kompromitovani

     


    Firefox i 1Password su umnogome olakšali korisnicima da otkriju da li su njihove email adrese i lozinke procurele i na drugi način kompromitovane, nakon nekih hakerskih napada.



    1Password sada stiže integrisan sa "Have I Been Pwned" servisom, a korisnicima se omogućava da provere svoje podatke u bazi u okviru interfejsa servisa, dok Firefox testira sličnu funkciju.



    Popularni "Pwned" sajt je pre nekoliko meseci prvi put radio sa Mozillom na implementaciji obaveštenja o kompromitovanju podataka, a korisnici su obaveštavani ukoliko je sajt koji posećuju bio žrtva hakerskih napada u prošlosti. Ovoga puta, dve kompanije su proširile partnerstvo uz Firefox Monitor test alatku, koja pretragu Pwned baze vrši u okviru browsera.

     

    Takođe, Have I Been Pwned je moguće naći unutar 1Password-ovog Watchtowera. Nova Breach Reports funkcija servisa može da proveri detalje koje korisnik čuva u alatkama za lozinke, sa bazom podataka i da vidi da li postoje kompromitovani detalji i šta je potrebno učiniti kako bi se sprečila šteta.



    Oba partnerstva čine baze podataka pristupačnijim korisnicima koji ne proveravaju redovno svoje informacije na Pwned sajtu.



    Izvor: Engadget