Forumi » Tutorijali i uputstva

Podešavanje Lock screen-a na Win10

  • Moderator
  • 765 postova
  09. јул 2018. 09.57.40 CEST

   

  Kada upalite svoj računar sa instaliranim Windows 10 operativnim sistemom, ako niste menjali podešavanja, prvo što će te videti pre nego što se ulogujete na svoj nalog je takozvani Lock screen (Zaključani ekran). Ovaj ekran nudi razne opcije personalizacije i podešavanja, ali u isto vreme, neki korisnici ga smatraju potpuno nepotrebnim i tvrde da samo usporava paljenje računara.

   

  Ako vam ne smeta Lock screen, ali želite da ga izmenite kako bi vam više odgovarao, možete to brzo postići. Veoma je lako pristupiti podešavanju (personalizaciji) Lock screen-a, samo kliknite na vaš Desktop sa desnim klikom miša, a nakon toga, izaberite levim klikom miša opciju “Personalizuj”. Ova opcija se obično nalazi na poslednjem mestu ako ste kliknuli na Desktop prostor. Nakon toga će se uključiti prozor sa različitim ponuđenim opcijama, selektujte “Zaključani ekran”.

   

  Ako želite da trajno isključite Lock screen (Zaključani ekran), iz bilo kog razloga, to možete postići ako ispratite naše kratako video uputstvo ispod.

   

   

  Vodite računa da sve uradite tačno onako kako je u uputstvu, u suprotnom, možete oštetiti Windows registry, što može dovesti do raznih nepredviđenih posledica.

   

  Izvor:besplatniprogrami