Forumi » Savez računovođa i revizora Srbije - saveti, iskustva, ...

Licenca za ovlascenog racunovodju

Ova tema je zatvorena.
    • 1 postova
    19. април 2019. 23.21.04 CEST
    Pozdrav :) U junu prvi put polazem ispit za ovlascenog racunovodju.Polazem ispit 2.6.poreski sistem.Da li neko ima testove iz prethodnih rokova ili materijal sa pripremne nastave? Kako izgleda ispit? Na sta teeva obratiti paznju? Hvala unapred na pomoci! :)
    • Moderator
    • 139 postova
    07. октобар 2019. 14.07.14 CEST

     Postovana,

     

    Sto se tice ispita 2.6 pogledajte racunovodstvene prakse -cetiri dvobroja navedenih u spisku literature (mozete i od prosle godine). Ucite tako sto obratite paznju na svaki deo tih praksi u smislu kada je dat primer nekog obracuna, recimo obracun dolaska i odlaska na posao, otpremnine i sl i to na nacin kako je dato u racunovodstvenoj praksi. To moram naglasiti jer se desavalo da ljudi gube poene ako ne urade na postupan nacin. 
     
    Ovde je jako bitno da dobro proucite PDV, i sigurno ce se pasti na sta imate pravo odbitka pdv. To detaljno procitajte u Zakonu.
     
    Takodje od drugih Zakona potrebno je prouciti Zakon o porezu na dobit pravnih lica, dohodak gradjana, doprinose, akcize, duvan, imovina, poreski postupak, upotreba, drzanje i nosenje dobara, nezivotno osiguranje.
     
     
     
    Napomena: Vec postoji otvorena tema o sticanju zvanja pa Vas pozivam da se tamo ukljucite. Pozdrav
     

    Poslednja izmena: 07. октобар 2019. 14.09.24 CEST"