Forumi » Sve za DŽ

Besplatnih web alata za pravljene stipa i meme

    • 592 postova
    04. јун 2019. 12.29.16 CEST

    Pixton

     

    Pixton je vrlo jednostavan i intuitivan alat za stvaranje jedinstvenih stripova pomoću pritisni-potegni (click-n-drag) metode. Ovde možete uživati u zajednici istomišljenika i deliti svoju ljubav prema umetnosti stripa. Odaberite format i započnite svoj web strip. Besplatan korisnički račun pruža veliki izbor likova koje možete okupljati u kratkim i zabavnim pričama.

    Pixton nudi jednostavan čarobnjak za brzo snalaženje i korisne video tutorijale za lakše kreiranje stripova. Možete komunicirati s drugim korisnicima, pregledavati njihove radove i deliti svoje s drugima. Pixton takođe nudi višejezičnu podršku. Jedini nedostatak ove stranice je nemogućnost printanja kreiranog stripa.

     

     

    Strip Generator

     

    Strip Generator je jedna celovita stranica za stvaranje web stripova. Ovde možete stvoriti vlastiti strip bez registracije. No ako se registrujete dobit ćete neke dodatne sadržaje kao što je stvaranje vlastite online galerije, dodatne opcije za kreiranje stripa i više likova za biranje. Možete koristiti pripremljene likove ili stvoriti svoje vlastite. Kao ranije spomenuti Pixton i ova stranica ima povuci-potegni (drag-n-drop) sučelje.

     

     

    ToonDoo

     

     

    ToonDoo je generator stripova koji će probuditi vašu kreativnu stranu. Vrlo jednostavan za korištenje s profesionalnim krajnjim rezultatom. Iako postoji opsežna biblioteka likova i objekata za korištenje u vašem stripu tu su i alati za stvaranje vlastitih crteža. TraitR alat omogućuje stvaranje prilagođenih likova, a DoodlR daje mogućnost slobodnog crtanja.

    Ako želite koristiti vlastite fotografije i druge slike u svom stripu možete ih menjati kroz ImagineR alat i podariti im efekt crtaća. Za razliku od drugih stranica ovde možete spremiti svoje poluzavršene projekte i dovršiti ih drugi put. Kada kreirate više ToonDoo stripova možete sastaviti knjigu pomoću tvorca knjige (Book Maker).

     

     

    Bitstrips

     

     

    Bitstrips stranica podeljena je na edukativni i zabavni deo. Edukativni deo namenjen je za škole i pomaže u stvaranju stripova za obrazovne kurseve. Ta pogodnost nije besplatna. Zabavni dio namenjen je svima koji vole umetnost stripa i besplatan je za korisnike.

    Tu možete stvoriti vlastite web stripove pomoću Comic Buildera. Izaberite raspored okvira (layout), likove, rekvizite, tekst, promenite boje i filtre za dizajniranje vlastitog web stripa. Ovde takođe možete stvoriti svoje vlastite likove i dizajnirati avatare što je vrlo zabavno.

     

     

    Marvel

     

     

    Marvel je pravo mesto za ljubitelje akcijskih junaka. Postoji dobra šansa da ste čitali neki od stripova proizašlih iz ove meke super junaka. Otvorite Marvelov alat za kreiranje stripa. Odaberite izgled stranice stripa, dodajte pozadinu, likove, tekst, zvuk i stvorite vlastiti akcijski strip u roku od nekoliko minuta. Dodajte stranicu po stranicu i kreirajte kompletni strip koji kasnije možete preuzeti i isprintati. Stranica nudi besplatnu registraciju što vam daje mogućnost spremanja svojih radova. Likovi koje možete koristiti dolaze iz sveta Marvela pa tako da ovde možete pronaći ekipu X-mana, Spidermana i druge.

     

     

    Rage Builder

     

     

    U zadnje vreme ovakva vrsta stripova je preplavila društvene mreže. Ako i sami volite okrugle, naškrabane glave, buljave oči i ružna lica onda je ova stranica baš za vas. Tu možete naići na besna lica koja se kriju pod nazivom meme. Aktivno se šire webom te su postali priznati oblik Internet komunikacije. Rage Builder pruža jednostavnu alatnu traku, unapred podešena lica i platno za stvaranje vlastitih besnih stripova. Rage Builder omogućava da svoje ideje brzo pretvorite u meme i podelite ih s drugima.

     

     

    Meme Generator

     

     

    Meme Generator je jedan od najpopularnijih alata na kojeg možete naići ako tražite smešne i originalne meme. Pregledajte galeriju mema stvorenih od strane drugih članova. Koristite navigacijski izbornik za gledanje različitih likova, slika, popularnih i novostvorenih mema.  Stvorite svoje vlastite meme klikom na Generate an Image. Izaberite jednu od ponuđenih slika, dodajte jedinstveni naslov na njega i generirajte sliku. Podelite svoje misli o svetu ili jednostavno izmamite nečiji smešak.

     

     

    MemeCenter

     

     

    MemeCenter je sličan prethodnom Meme generatoru. Jedina razlika je da ovde možete stvoriti animirani meme od nekoliko slika. Pre početka korištenja ove stranice potrebna je besplatna registracija. Ovde možete pronaći meme, besne stripove, kompilaciju neuspeha i smešne slike.


    Poslednja izmena: 04. јун 2019. 12.31.00 CEST"